Iran daje sve za osminu finala

Fudbaleri Irana večeras (20) protiv SAD imaju šansu da se plasiraju u osminu finala. I Sjedinjene Američke Države su u igri za nokaut fazu

6821 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Fudbaleri Irana večeras od 20 sati mogu da ispišu istoriju i prvi put se plasiraju u nokaut fazu Svjetskog prvenstva. Protivnik su Sjedinjene Američke Države, ekipa koju su Iranci savladali u Francuskoj 1998. godine (2:1) kada su upisali prvi trijumf na mundijalima.

Još jedan duel sa Amerikancima mogao bi da bude istorijski za “zvijezde Persije”, koji su uoči, ali i na prvenstvu na meti kritika tamošnjih vlasti.

- Ne možete ni da zamislite kroz šta su ovi fudbaleri prošli posljednjih dana iza kulisa, samo zato što žele da se iskažu kao fudbaleri. Šta god da kažu, ljudi žele da ih ubiju. Nadam se da će ovi događaji oko Mundijala biti lekcija za sve nas u budućnosti - rekao je selektor Irana Karlos Keiroš.

Svoju računicu ima i SAD. Nakon dva kola Amerikanci imaju dva boda, pa bi i oni trijumfom proslavili plasman u osminu finala.

- Naše misli su sa iranskim narodom, ali smo usredsređeni na utakmicu. Veoma mi se sviđa ono što je Iran uradio do sada, posebno u posljednjoj utakmici - kazao je selektor SAD Greg Berhalter.

Standings provided by Sofascore

Bonus video: