Englezi ne žele da dozvole iznenađenje, Vels bi da popravi utisak

Od 20 sati je na programu posljednje kolo u grupi B - sve selekcije mogu u osminu finala. U najboljoj poziciji je Engleska, koja igra sa Velsom.

2491 pregleda 0 komentar(a)
Sautgejt na treningu Engleza, Foto: Reuters
Sautgejt na treningu Engleza, Foto: Reuters

Ostrvski derbi na kraju grupe B Svjetskog prvenstva u Kataru - fudbaleri Engleske i Velsa večeras (20) igraju odlučujući meč za prolazak u nokaut fazu Mundijala.

Uoči duela na “Ahmad bin-Ali” stadionu u boljoj situaciji je Albion, kojem i remi garantuje nastavak takmičenja, dok bi Velšani i u slučaju trijumfa mogli da pakuju kofere. Stoga će selekcija Roba Pejdža morati da juri ubjedljivu pobjedu.

Šanse Velšana su minimalne, igra u prethodna dva susreta nije dobar temelj na kojem može da se gradi iznenađenje, ali šansa postoji.

- Razočarani smo rezultatom i nastupima u Kataru. Igramo na Svjetskom prvenstvu, uvijek ćemo pružiti maksimum, naporno smo radili i nadam se da ćemo uspjeti da preokrenemo situaciju u našu korist - rekao je Garet Bejl, strijelac jedinog pogotka za “zmajeve” na Mundijalu.

Fudbaler Los Anđelesa i njegov saigrač Aron Ramzi su kritikovani nakon poraza od Irana.

- Ne osjećam dodatnu odgovornost. Moramo da ostvarimo dobar rezultat kao tim. Da nastavimo vrijedno da radimo i da zadržimo dobro raspoloženje - poručio je Bejl.

Povezani članci

29. Novembar 2022.

Iran daje sve za osminu finala

Pejdž je uvjeren da njegova ekipa može da popravi dosadašnji utisak.

- Trudili smo se da dođemo do Katara. Frustriran sam što nismo pokazali igru koja nas je krasila tokom kvalifikacija. Ovo je zaista razočaravajuće. Bez obzira na to da li ćemo proći ili ne, moramo da odigramo utakmicu koja će naše navijače učiniti ponosnim. Želimo pozitivnu reakciju - jasan je Pejdž.

Engleska je na startu iskoristila situaciju u Iranu, postigla šest pogodaka, upisala ubjedljivu pobjedu, ali je u drugom kolu protiv SAD odigrala blijedo. Na kraju je i “navlačila” na remi, jer u nekim kalkulacijama večeras može i da izgubi, a da nastavi takmičenje.

Engleska
foto: Graphic News

- Svaka utakmica nosi određenu dozu pritiska. Sve zavisi od nas. Vels ima igrače svjetske klase, koji su u svakom trenutku opasni. Dobro su organizovani i biće dodatno motivisani, jer igraju protiv nas. Svi znamo koliko im znači meč protiv Engleske - ocijenio je selektor Albiona Garet Sautgejt.

U sastavu će opet biti Hari Kejn, iako je ponovo bilo spekulacija da bi napadač Totenhema mogao da odmori zbog problema sa člankom.

- Hari se dobro osjeća. Izabraću tim za koji smatram da može da dođe do pobjede. Imamo dosta fudbalera na raspolaganju, riječ je o velikim profesionalcima na svim pozicijama - ističe Sautgejt.

Najveća prijetnja po gol Engleza biće Bejl.

- Sve zavisi koju poziciju pokriva na terenu. On je na sve spreman - opasan je i u kaznenom prostoru i van njega - oprezan je selektor Engleza.

Bonus video: