Australija nakon 16 godina može u osminu finala, Djuk: Vjerujemo u pozitivan rezultat

Mečevi između Australije i Danske, odnosno Tunisa i Francuske igraju se u srijedu od 16 časova

2315 pregleda 0 komentar(a)
Djuk, Foto: Reuters
Djuk, Foto: Reuters

Australijski fudbaler Mičel Djuk izjavio je danas da reprezentacija vjeruje da može da prođe grupnu fazu Svjetskog prvenstva u Kataru i da im je pobjeda u meču sa Danskom trenutno glavni prioritet.

Meč Australije i Tunisa igra se sjutra od 16 časova.

"Želimo više i vjerujemo da možemo da prođemo grupnu fazu i da ostvarimo pozitivan rezultat protiv Danske. To nam je trenutno glavni prioritet", rekao je Djuk novinarima.

Australija je u prvom kolu grupe D izgubila od Francuske (1:4), u drugom pobijedila Tunis (1:0), a Djuk, strijelac pobjedonosnog gola u tom meču, ističe da su reakcije na rezultat sjajne, ali da još uvijek nisu postigli ništa.

"Bilo je sjajno ostvariti taj rezultat i doći do treće pobjede za Australiju na Svjetskim prvenstvima. Ali nismo zadovoljni samo sa tim", kazao je on.

Djuk je dodao da se nada da će fudbaleri Francuske u meču protiv Tunisa pokazati svoj kvalitet i pobijediti u toj utakmici, što bi Australiji pomoglo za prolaz u osminu finala.

"Ali, ukoliko mi odradimo posao protiv Danske, nije važno da li će Tunis izgubiti", rekao je Djuk.

Fudbaleri Francuske, aktuelni šampioni svijeta, već su obezbijedili prolaz u nokaut fazu sa dvije pobede u prva dva kola Grupe D, Australija ima jednu pobjedu, dok Danska i Tunis imaju po jedan bod.

Australiju pobjeda vodi dalje, ili nerešen rezultat ukoliko Tunis ne pobijedi Francusku, dok je Danskoj potrebna pobjeda i nada da Tunis neće pobijediti aktuelnog šampiona svijeta.

Mečevi između Australije i Danske, odnosno Tunisa i Francuske igraju se u srijedu od16 časova.

Bonus video: