Prijeti li Juventusu najgori scenario?

Predsjednik Andrea Anjeli, potpredsjednik Pavel Nedved i svi ostali članovi upravnog odbora podnijeli su ostavke u ponedjeljak uveče

5406 pregleda 4 komentar(a)
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Nakon ostavke čelnika Juventusa, kasno sinoć, italijanski mediji spekulišu da bi torinski gigant mogao da doživi istu sudbinu kao 2006. godine, u čuvenoj aferi “Kalćopoli”, nakon koje je izbačen u Seriju B.

Kazne će, tvrde mediji, sigurno biti teške ukoliko se dokaže ono što je, kako navode, lako dokazivo – da je falsifikovao finansijske izvještaje i izbjegao plaćanje poreza.

Predsjednik Andrea Anjeli, potpredsjednik Pavel Nedved i svi ostali članovi upravnog odbora podnijeli su ostavke u ponedjeljak uveče.

Povezani članci

28. Novembar 2022.

Anjeli i kompletna uprava Juventusa podnijeli ostavku

Već dugo se vodi istraga protiv Juventusa, zbog sumnje da su u finansijskim knjigama kluba prikazane lažne brojke vezane za plate igrača.

U maju i junu 2020. godine, 23 fudbalera potpisala su ugovore o smanjenju plata za četiri mjeseca tokom pandemije COVID-19 kako bi pomogli klubu da prebrodi težak period.

Ali, sumnja se da su se igrači odrekli samo jedne mjesečne plate, a da su im ostale isplaćivane „na crno” – omogućavajući igračima i klubu da izbjegnu poreze. Sumnja se, takođe, u falsifikovanje računa za plate kako bi izgledalo kao da su knjige izbalansirane.

Istraga je počela kada su se pojavile infomacije o „tajnom“ ugovoru sa Kristijanom Ronaldom, koji je, navodno, dobijao bonuse kojih nije bilo u ugovoru, niti su prikazani u finansijskim izvještajima.

Ronaldo je dobio i odbio poziv da se pojavi na saslušanju u torinskom tužilaštvu.

Bonus video: