Argentinac iznenadio: Ako ne možemo mi, neka Brazil bude šampion svijeta

"Ako ne može Argentina, neka bude Brazil. Ja sam Južnoamerikanac, ja sam navijač južnoameričkog fudbala. Svako ko misli drugačije griješi. Ako Argentina ne bude prvak, neka to bude Brazil", kazao je Skaloni

6996 pregleda 3 komentar(a)
Lionel Skaloni, Foto: Reuters
Lionel Skaloni, Foto: Reuters

Argentina se oporavila od šoka na startu i poraza od Saudijske Arabije, pobijedila Meksiko 2:0, ali je samo ostala u igri za plasman u osminu finala.

Na zatvaranju grupe čeka je, na papiru, najteži rival – Poljska, sa Robertom Levandovskim, koja u posljednjih 90 minuta ulazi sa četiri boda i remi joj je dovoljan za prolaz.

Bod bi mogao bi da bude dovoljan i Argentini ako ne bude pobjednika u duelu između Saudijske Arabije i Meksika, ili ako Meksiko pobijedi, ali najviše sa 3:0.

"U našoj zemlji je tako – nakon pobjede uslijedi euforija, navijači odmah razmišljaju o titulama, o tome da nam niko ništa ne može. Ne shvataju ponekad da je sjutra novi dan, novi trening, nova utakmica... Mi moramo da nađemo mir, svjesni smo da ništa nismo uradili, već da je za nas naredni meč najvažniji. Jako je važan taj emotivni balans", rekao je selektor Lionel Skaloni.

I dok Argentina strahuje za prolaz, Brazil je već u osmini finala, a za selektor "gaučosa" ne bi imao ništa protiv da "selesao" bude šampion svijeta.

"Ako ne može Argentina, neka bude Brazil. Ja sam Južnoamerikanac, ja sam navijač južnoameričkog fudbala. Svako ko misli drugačije griješi. Ako Argentina ne bude prvak, neka to bude Brazil", kazao je Skaloni.

Bonus video: