Kad Meksikanci brane Mesija od najjačeg Meksikanca

Kada je, naime, vidio scene iz svlačionice argentinskog tima nakon meča sa Meksikom i dres nacionalne selekcije na podu ispod noga Lea Mesija, Saul Kanelo Alvares, jedan od najboljih boksera današnjice, na društvenim mrežama je uputio prijeteću poruku slavnom fudbaleru

10692 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Koliko je fudbal drugačiji od ostalih sportova, koliko se Mundijal prati u svakom kutku i kako obuzme navijače u zemljama učesnicima, govori “afera” koja traje danima, a u kojoj su fudbaleri Meksika stali na stranu Argentinca, a ne najpopularnijeg sportiste iz njihove zemlje.

Kada je, naime, vidio scene iz svlačionice argentinskog tima nakon meča sa Meksikom i dres nacionalne selekcije na podu ispod noga Lea Mesija, Saul Kanelo Alvares, jedan od najboljih boksera današnjice, na društvenim mrežama je uputio prijeteću poruku slavnom fudbaleru.

Zaprijetio mu je da mu je bolje da ga izbjegne, jer se neće dobro provesti ako se sretnu.

“Vidio sam da je Mesi čistio pod našim dresom i zastavom. Nek sad moli Boga da ga ne pronađem. Baš kao što ja poštujem Argentinu, on treba da poštuje Meksiko. Ne govorim o svim Argentincima, već samo o ovom s*anju koje je Mesi napravio u svlačionici i što smo svi vidjeli”, poručio je Kanelo.

I krenula je polemika...

“Gospodine Kanelo, ne tražite probleme. Očito ne znate ništa o fudbalu i što se događa u svlačionici. Dresovi su uvijek na podu, jer su znojavi, zatim se kupe i nose na pranje. Mesi je pomjerio nogu i nehotice dodirnuo dres”, naveo je Kun Aguero.

I kada se očekivala umjerenija Kanelova reakcija, uslijedio je žestok odgovor meksičkog borca:

“U redu, neću ga napasti, ali ako ga vidim, kad god da ga vidim, reći ću mu: 'Uprskao si stvar, ti su đubre, izvini se i prihvatiću. Ne poštujem nikoga ko ne poštuje moju naciju i moju zemlju. Ne zanima me šta se događa u svlačionici, on je bacio moj dres na pod”.

Kada su vidjeli da se Kanelo ne šali, umiješali su se i meksički fudbaleri i stali na Mesijevu stranu.

“Kanelo, brate, uvijek si branio Meksiko kao niko, činio si nas ponosnim. Ali, brate, ostavljamo dresove na podu prije nego što se odnesu na pranje. To je to, vjeruj mi, Leo je samo dotakao nogom dres”, kazao je Migel Lajun.

Bonus video: