Pobjeda za Manea i Bubu Diopa, Senegalci ne žele da se zaustave u osmini finala

"Lavovi Terange" su pobijedili Ekvador 2:1 i osvojili drugo mjesto u grupi A

2687 pregleda 0 komentar(a)
Igrači Senegala slave prolaz, Foto: Reuters
Igrači Senegala slave prolaz, Foto: Reuters

Senegal je bio tragičar Mundijala u Rusiji, eliminisan je u grupi zbog pravila fer-pleja, prije Katara je ostao bez najboljeg igrača Sadija Manea, a uspio da dođe do nokaut faze, prvi put od 2002. godine.

"Lavovi Terange" su pobijedili Ekvador 2:1 i osvojili drugo mjesto u grupi A.

Pobjedu su posvetili Maneu, ali i Papi Bubi Diopu, članu generacije 2002. koja je igrala na šampionatu u Japanu i Južnoj Koreji, a koji je preminuo prije dvije godine.

"Ovu pobjedu posvećujemo čovjeku koji radi nevjerovatne stvari za našu zemlju i koji, na nesreću, nije sa nama. Taj čovjek se zove Sadio Mane. Posvećujemo je i Bubi Diopu, jednom od onih koji su podigli senegalski fudbal", rekao je selektor Aliu Sise, koji je bio Diopov saigrač u toj prvoj velikoj generaciji.

Vezista Pape Gej kazao je da su svi igrači dali sve za dres koji nose.

"Ponosan sam. Mislim da smo mi više željeli pobjedu od njih, milioni Senegalaca nas gledaju i željeli smo da damo sve od sebe za ovaj dres. Ostajemo fokusirani. Ambiciozni smo, ne znamo koliko daleko možemo da idemo, ali ne mislimo da stanemo u osmini finala", rekao je fudbaler Olimpik Marseja.

Idrisa Gana Gej iz Evertona slavi istorijski dan.

"Ne postavljamo granice, znali smo kako možemo da prođemo dalje. Ako i dalje budemo igrali ovako možemo da se nadamo velikom rezultatu", rekao je on.

Bonus video: