Englezi bez sentimentalnosti napunili mrežu Velsa u nastavku

Tim Gareta Sautgejta ubjedljivo je u britanskom derbiju slavio 3:0 i trasirao put do osmine finala Mundijala - očekivano, sa prve pozicije u grupi

4814 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Velšanima je u nekoj "ludoj" kombinaciju za plasman u osminu finala trebala ubjedljiva pobjeda nad Englezima, koji nisu bili sentimentalni - nisu dozvolili rivalu ni da se pošteno približi šesnaestercu.

Tim Gareta Sautgejta ubjedljivo je u britanskom derbiju slavio 3:0 i trasirao put do osmine finala Mundijala - očekivano, sa prve pozicije u grupi.

Rival Engleske u prvoj nokaut rundi biće Senegal, u subotu veče, a "crta" se i daja projekcija - ako srede Afrikance, Englezi bi u četvrtfinalu, mogli da udare na Francusku.

Engleska - Vels
foto: Sofascore

Tim Gareta Sautgejta nije blistao u prvom poluvremenu, koje je završeno bez golova i koje kao da je bilo nastavak prethodnog duela protiv Sjedinjenih Američkih Država (0:0).

Furiozno su krenuli Englezi, imali nekoliko šansi u prvih 15 minuta, od kojih je najveća bila Rašfordova, a onda su napadi utihnuli.

Mreže su mirovale sve do 50. minuta, kada je ogromna razlika u kvalitetu konačno došla do izražaja.

Rašford je pravom haubicom iz slobodnog udarca "probušio" golmana Velsa Vorda.

Samo dva minuta kasnije bilo je 2:0, Kejn je pronašao Fodena, koji nije pogriješio sa druge stative.

Tačku je stavio Rašford u 68. minutu, drugim golom na meču - lijevom nogom, kroz noge Vardu.

Vels se oprašta sa jednim bodom. "Zmajevi" su razočarali, sa već potrošenim Bejlom, koji je zamijenjen na poluvremenu, nisu bili ni blijeda sjenka reprezentacija koja je na dva prethodna Evropska prvenstva igrala nokaut fazu.

Bonus video: