Rašford: Zbog ovakvih trenutaka igram fudbal

Rašford sinoć postigao dva pogotka, a Engleska savladala Vels 3:0

1523 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Engleski fudbalski reprezentativac Markus Rašford rekao je da je srećan zbog plasmana u osminu finala Svjetskog prvenstva nakon sinoćnje pobjede protiv Velsa u kojoj je bio dvostruki strijelac i da ima velike ambicije za ekipu u Kataru.

Fudbaleri Engleske plasirali su se sinoć u osminu finala Svjetskog prvenstva u Kataru, pošto su u trećem kolu Grupe B pobijedili Vels sa 3:0. Engleska je kao prva u grupi prošla dalje, a iz te grupe u osmini finala je i selekcija SAD.

"Osjećaj je sjajan. Ovakvi trenuci, zbog toga igram fudbal. Najvažniji trenuci, najbolji trenuci. Srećan sam što idemo u sljedeću rundu turnira pošto imam ogromne ambicije za ovaj tim i mislim da možemo da igramo bolje nego što smo danas igrali", rekao je Rašford za BBC.

Rašford je postigao gol u 50. minutu iz slobodnog udarca i u 68. minutu, a strijelac je bio i Fil Foden u 52. minutu.

"Želio sam slobodan udarac u prvom poluvremenu, ali bila je bolja pozicija kod drugog. Pokušao sam da budem miran i da izvršim ono što smo radili na treningu", naveo je Rašford.

"Bili smo pomalo razočarani poslije rezultata protiv SAD. Mislili smo da možemo da igramo mnogo bolje i bilo je važno da prikažemo dobru igru u narednoj utakmici. Briljantno smo se branili u prvom poluvremenu i radilo se o tome da rano obezbijedimo pobjedu i iskoristimo šanse", dodao je on.

Engleska će u nedjelju 4. decembra u osmini finala igrati protiv Senegala, koji je kao drugoplasirani iz Grupe A prošao dalje.

Bonus video: