Dešan ne želi opuštanje

Francuska (16) protiv Tunisa u vjerovatno kombinovanom sastavu

4675 pregleda 0 komentar(a)
Dešan na treningu reprezentacije, Foto: Reuters
Dešan na treningu reprezentacije, Foto: Reuters
Ažurirano: 30.11.2022. 12:43h

Prva selekcija koja je izborila plasman u nokaut fazu Mundijala je Francuska. Aktuelni svjetski prvak je odradio posao protiv Australije i Danske, pa treba očekivati da selektor Didije Dešan protiv Tunisa (16) izvede kombinovanu postavu, kako bi odmorio najveće zvijezde i sačuvao ih od povreda, koje ovu selekciju nisu zaobilazile tokom prethodnog perioda.

Francuska, inače, nije osigurala prvo mjesto, ali ga može izgubiti samo u nevjerovatnom raspletu.

"Svi žele da igraju, ali ne mogu svi da počnu. Tim koji bude istrčao na teren učiniće sve da dođe do pobjede. Imam mogućnost da rotiram", kazao je na konferenciji Dešan.

Medije je zanimalo da li će na golu biti Igo Ljoris koji može da odigra 142. meč za reprezentaciju i na vrhu se izjednači sa Lilijanom Tiramom.

"Igo je dostupan, dolazi u obzir kao i svi igrači", rekao je Dešan.

Pitanje je i da li će igrati Kilijan Mbape, strijelac tri pogotka na šampionatu, koji juri brojne rekorde. Nema sumnje, želja zvijezde "trikolora" je da bude na terenu.

"Fizički se dobro osjeća, ali vi novinari kažete da bi trebalo da igra. Da li želi da igra? Vi ne znate, ali ja znam. On nema takav ego. Dio je kolektivnog projekta, ima kapacitet da bude u centru pažnje, ali više nema 18 godina", rekao je selektor Francuza.

Tunis je na premijeri odigrao dobro protiv Danske, uzeo bod, najavio veliku borbu do samog kraja, ali ga je u drugom kolu zaustavila Australija. Interesantno, deset reprezentativaca ove afričke selekcije je rođeno u Francuskoj, neki su igrali i za mladu reprezentaciju te zemlje. A čak 800 hiljada Tunišana živi u Francuskoj.

"Na žrijebu sam priželjkivao Francusku. Ovo je poput sna. Trudim se da svakog vikenda u Francuskoj predstavljam Tunis na pravi način. Ja sam 100 odsto Tunišanin, 100 odsto Francuz, 100 odsto Korzikanac", rekao je Vahbi Kazri, koji je rođen na Korzici, a trenutno igra za Monpelje u Ligi 1.

Standings provided by Sofascore

Bonus video: