Renar: Istorija ili zaborav

Saudijsa Arabija i Meksiko od 20 časova igraju meč trećeg kola u grupi C

2624 pregleda 0 komentar(a)
Još se priča o pobjedi Saudijske Arabije nad Argentinom, Foto: Marko Djurica
Još se priča o pobjedi Saudijske Arabije nad Argentinom, Foto: Marko Djurica

Saudijska Arabija je pobjedom nad Argentinom ostvarila najveću pobjedu u istoriji svjetskih prvenstava, tako barem kaže analitička kuća “Grejsnout”.

A da bi se Mundijal u Kataru pamtio po njima, Saudijci treba da prođu grupu, kao što su uradili već jednom, 1994. godine. Za to im je večeras pred, očekuje se, više od 80 hiljada gledalaca na stadionu “Lusail ajkonik” potrebna pobjeda nad Meksikom, ili remi uz trijumf Argentine nad Poljskom od tri ili više golova razlike.

”Ispišite istoriju ili vas za 30 godina niko neće pamtiti”, pomalo surovo poručio je svojim fudbalerima selektor Saudijske Arabije Erv Renar.

”Saudijska Arabija ima dobru generaciju, a jedini put kada se reprezentacija plasirala u drugu fazu bilo je to 1994. godine. Ako igrači žele da ih navijači ne zaborave, moraju da ispišu istoriju. Sad je trenutak”, dodao je.

Renar je otkrio da je “krvava” borba u prethodna dva meča uzela danak, pa će duel sa Meksikancima propustiti povrijeđeni kapiten Salman Al-Faraj, Mohamad Al-Burajk i Jaser Al-Sahrani, kao i suspendovani Abdulelah Al-Malki.

”Nedostajaće nam četiri važna igrača, a moramo i da se izborimo sa Meksikom koji ima mnogo iskustva na svjetskim prvenstvima”, istakao je Renar.

Meksikanci još nisu dali gol na Mundijalu, ali imaju teoretskih šansi da se plasiraju dalje - što ubjedljivije slave, to su im šanse veće (potrebna im je i pobjeda Argentine nad Poljskom). Ako, pak, Poljska pobijedi Argentinu, dovoljan im je bilo kakav trijumf.

”Nismo dali gol i to je ozbiljan problem. Moramo, međutim, da zaboravimo poraz od Argentine. Vjerujemo u naše šanse i ništa nije nemoguće”, kazao je selektor Meksika Herardo Tata Martino.

Bonus video: