Đukanović: Čekaju nas dva mala finala - želimo da sačuvamo prvo mjesto

Viktor Đukanović inicirao preokret Budućnosti protiv Jezera (2:1) i postigao prvi gol ove sezone u šampionatu

4186 pregleda 1 komentar(a)
Đukanović, Foto: FSCG
Đukanović, Foto: FSCG

Fudbaleri Budućnosti su u nedjelju, u posljednjem napadu na utakmici sa Jezerom, uspjeli da sačuvaju prvo mjesto na tabeli Meridianbet Prve crnogorske fudbalske lige.

Podgoričani su gubili 1:0, potom je Viktor Đukanović izjednačio, a gol za preokret, u šestom minutu sudijske nadoknade postigao Damjan Dakić. Bio je to peti trijumf zaredom, a sedmi meč bez poraza Podgoričana.

„Iza nas je jedna teška utakmica, a sami rezultat i način na koji smo došli do pobjede govore tome u prilog. Jezero je pružilo svoju najbolju partiju od kada pratim tu ekipu, a negdje smo i mi svojim greškama dozvolili protivniku da odigra dobar meč. Na kraju, pogledala nas je sreća, ali smo je i zaslužili jer smo svim silama napadali i tražili preokret“, rekao je Đukanović u razgovoru za klupski sajt.

Ekipa je već analizirala utakmicu sa Jezerom.

„Svjesni smo da nismo bili na svom maksimumu i siguran sam da ćemo kao tim da izvučemo pouke. Najbitnije od svega je što smo osvojili tri boda i ostali na prvom mjestu na tabeli, a na nama je da radom na treninzima eliminišemo greške koje smo pravili“, poručio je Đukanović.

Đukanović je veći dio reprezentativne pauze proveo na liječenju pubisa u Zagrebu, sa kojim se često mučio u toku aktuelne sezone. Čini se da je ta povreda koja zahtijeva mirovanje prošlost – postigao je premijerni gol u prvenstvu najavivši preokret.

„Preporuka radi predostrožnosti je bila da ostanem još nekoliko dana u Zagrebu, ali sam osjetio da sam spreman, želio sam da igram i pomognem ekipi. Prošao sam određene testove, dobio zeleno svjetlo i na kraju se sve poklopilo, a ta želja me dovela do pogotka“, rekao je Đukanović, koji je na pogodak čekao od sredine jula i revanša sa Ljapijem u Prištini...

„Gol mi mnogo znači na planu samopouzdanja, jer se odavno nisam upisao u listu strijelaca. Taj gol je nagovijestio preokret, srećan sam zbog toga, ali opet ponavljam da je najbitnije što smo kao ekipa osvojili tri mnogo važna boda“.

Gol za preokret postigao je Dakić, kojem je to bio prvi pogodak u dresu Budućnosti.

„Svakom fudbaleru znači kada postigne gol, srećan sam zbog njega, a svojim ponašanjem i radom je zaslužio da donese pobjedu timu. Kada se sve završilo pozitivno, dan je bio potpun što se mene tiče“, jasan je Đukanović.

Do kraja jesenjeg dijela sezone su ostala dva meča, a Budućnost će oba puta gostovati - 3. decembra Mornaru, a 7. Iskri.

„Znamo da nas čeka teška utakmica - kako u Baru, tako i u Danilovgradu. Pred nama su dva mala finala i moramo tako da se postavimo. Sada smo fokusirani na Mornar, moramo da budemo maksimalno koncetrisani i motivisani, a razloga imamo jer želimo da sačuvamo prvo mjesto na tabeli“, rekao je Viktor Đukanović.

Bonus video: