Dalić: Ne idemo na remi, neće biti lagano

Hrvatska sjutra (16) protiv Belgije igra meč trećeg kola na Mundijalu

2098 pregleda 0 komentar(a)
Dalić i Kovačić, Foto: Reuters
Dalić i Kovačić, Foto: Reuters

Hrvatska sjutrašnju (16) utakmicu protiv Belgije, posljednju u grupnoj fazi dočekuje na vrhu tabele, ali još nije osigurala plasman u osminu finala. Bod bi bio dovoljan, dok bi pobjeda možda donijela i prvu poziciju i ipak nešto lakši put u drugoj fazi.

Hrvatski selektor Zlatko Dalić je više puta naglašavao da "vatreni" neće igrati na bod, dodavši da je ovo utakmica nakon koje nema popravnog.

"Odlučujuća utakmica je pred nama. Sjajna su reprezentacija, sigurno da smo mogli birati ne bi izabrali da ta utakmica odlučuje. I njima je ključna utakmica i nećemo se zavarati s njihovim nešto slabijim igrama. Neće biti lagano, nećemo igrati na bod jer takva igra uvijek donese nešto loše. Ovo je utakmica nakon koje nema popravnog. Činjenica je da smo drugačije razmišljali o raspletu u grupi i mi i Belgija. Bitno je da smo na pravom nivou. Sigurni će biti drugačije nego u prve dvije utakmice," rekao je Dalić.

Povezani članci

30. Novembar 2022.

Dalić: Ne idemo na remi, neće biti lagano

Otkrio je kako nema previše razloga da mijenja sastav.

"Odigrali smo dobru utakmicu protiv Kanade - i oni koju su počeli i oni koji su ušli. Vidjećemo nakon treninga, ali nemamo razloga za promjene."

Belgijski selektor Roberto Martinez je bio prepun pohvala na Dalićev račun. Hrvatski strateg je uzvratio komplimentima.

"Martinez je preuzeo Belgiju i s njom je došao do prvog mjesta na Fifinoj listi. Ne smijemo se opustiti, igramo protiv sjajne reprezentacije i sjajnog selektora. Kada igrate protiv Lukakua, Azara i De Brujnea, mora biti teško. Ne smije nas zavarati pričao o njihovoj krizi".

Belgiju će po svemu sudeći od prve minute predvoditi Romelu Lukaku.

"U našoj pripremi očekujemo da će početi od prvog minuta i njihov se način igre mijenja. Biće teško ako ćemo se rvati s njim, jak je u skoku, jak je igrač, bitće važno pametno pokrivanje. Čvrst je na lopti, čvrst u duelu. Ako ga dobro udvojimo, napravićemo pola posla".

Još jednom je naglasio kako ga ne zanimaju problemi kroz koje prolaze u suparničkom taboru.

"Ne zanima me što se tamo događa. Razmišljamo o Belgiji, njihovim kvalitetima, dobrim stranama i igrama i onome što su pokazali posljednjih pet godina. Ne mogu oni preko noći zaboraviti da igraju fudbal ni biti loši. Kako je kod nas? Dobro je, mirno, nema galame. Neka tako potraje", poručio je Dalić.