Njemci pod pritiskom, Flik miran: Ostajem selektor šta god da bude

Uz pobjedu nad Kostarikom, Njemačka mora dočekati slavlje Španije protiv Japana ili pobjedu od dva pogotka razlike ukoliko Španci i Japanci remiziraju.

1796 pregleda 0 komentar(a)
Hansi Flik, Foto: Reuters
Hansi Flik, Foto: Reuters

Fudbaleri Njemačke u teškoj su situaciji prije utakmice posljednjeg kola grupe E svjetskog prvenstva i za osminu finala nije im dovoljna samo pobjeda protiv Kostarike.

Uz pobjedu, Njemačka mora dočekati slavlje Španije protiv Japana ili pobjedu od dva pogotka razlike ukoliko Španci i Japanci remiziraju.

Ne uspije li, Njemačka će drugi put u nizu na svjetskom prvenstvu stati već u grupi.

„Ugovor imam do 2024. godine i ako mene pitate, ostajem normalno selektor što god da se dogodi na ovom prvenstvu. Veselim se Evropskom prvenstvu 2024. u Njemačkoj, ali je do tada još puno vremena. Imamo puno posla prije toga“, rekao je selektor Hansi Flik koji je prošle godine naslijedio Joakima Leva, koji je tu funkciju obavljao čak petnaest godina.

„Želimo što prije da odagnamo rezultatsku neizvjesnost. Želimo što prije da slomimo Kostariku koja će se sigurno postaviti odbrambeno kao i Japan. No, vjerujem ovim momcima, a moramo pokazati gard i energiju kakvu smo pokazali protiv Španije. Neće biti lako, ali moramo naći rješenje“, najavio je Flik.

Njemačka ima samo bod nakon dva meča.

Bonus video: