Peđa Mijatović: Real je pogriješio što nije doveo Mbapea

"Mladić od 18 godina, takvog talenta uvijek bi morao da ima mjesta u ekipi, pa i da nije starter od početka, čak ni cijelu sezonu. Real ne smije da čeka da neka zvijezda, Kristijano ili Modrić, odluče da završe karijeru, pa da onda traži zamjenu", rekao je Mijatović
2 komentar(a)
Mijatović, Foto: Marca.com
Mijatović, Foto: Marca.com
Ažurirano: 25.09.2017. 13:00h

Naš bivši proslavljeni fudbaler Peđa Mijatović, nekadašnji as, a potom i sportski direktor Reala, smatra da je "kraljevski klub" pogriješio što nije doveo Kilijana Mbapea.

Real je bio zainteresovan za francuskog tinejdžera, ali očigledno ne dovoljno, pa je 18-godišnji napadač iz Monaka prešao u Pari sen Žermen.

"Real ima obavezu da dovodi najtalentovanije fudbalere. To je zapisano u istoriji kluba. Mladić od 18 godina, takvog talenta uvijek bi morao da ima mjesta u ekipi, pa i da nije starter od početka, čak ni cijelu sezonu. Real ne smije da čeka da neka zvijezda, Kristijano ili Modrić, odluče da završe karijeru, pa da onda traži zamjenu", rekao je Mijatović.

On je rekao da je Real napravio dobar posao dovođenjem mladih fudbalera - Danija Sebaljosa, Markosa Asensija, Tea Ernandesa...

"To je prava sportska filozofija. Oni su došli kao nade za budućnost, a malo po malo nametnuli su se za sve veću minutažu", rekao je Mijatović.

U španskim medijima se vodi polemika oko toga da li Zinedin Zidan previše rotira igrače, nema jasno iskristalisanu prvu postavu.

"To je njegova odluka i mora da se poštuje", kazao je Mijatović.

Španske medije interesovalo se da li bi se vratio u Real.

"Naravno da bih, ali sa Florentinom Peresom na čelo kluba. Nisam siguran da će se to dogoditi, jer ne znam da li bi on želio da se vratim", rekao je Mijatović, koji je obavljao funkciju sportskog direktora dok je predsjednik bio Ramon Kalderon.

Bonus video: