Renar: Hvala našem golmanu, poraz je trebalo da bude ubjedljiviji

Saudijska Arabija je sinoć poražena od Meksika sa 2:1, u trećem kolu Grupe C Svjetskog prvenstva

3634 pregleda 0 komentar(a)
Renar, Foto: Reuters
Renar, Foto: Reuters

Selektor fudbalske reprezentacije Saudijske Arabije Erv Renar izjavio je da njegova ekipa nije zaslužila da prođe u osminu finala Svjetskog prvenstva u Kataru.

Saudijska Arabija je sinoć poražena od Meksika sa 2:1, u trećem kolu Grupe C Svjetskog prvenstva, i takmičenje je završila na posljednjem, četvrtom mjestu u grupi sa tri osvojena boda.

"Znali smo da će Meksiko početi agresivno, jer mu je samo ubjedljiva pobjeda odgovarala za plasman u osminu finala. Ako moram da sumiram, hvala našem golmanu jer je poraz trebalo da bude ubjedljiviji", izjavio je Renar.

Saudijska Arabija je odlično počela turnir pobjedom nad Argentinom, ali je u naredna dva kola doživjela poraze, prvo od Poljske, a potom i od Meksika.

"Večeras rezultat ne pokazuje pravo stanje na terenu. Nismo imali šansu ni jedne sekunde, osim možda u posljednja tri minuta. Tada je već bilo kasno. Nismo uspjevali da zadržimo loptu zbog njihovog pritiska i njihovog intenziteta u duelima. To je naš problem, moramo da budemo izjednačeni u duelima", dodao je on.

Iz Grupe C, plasman u osminu finala su izborili Argentina i Poljska. Argentina je prva u grupi sa šest bodova, a Poljska na drugom mjestu sa četiri.

Četiri boda je osvojio i Meksiko, ali je zbog lošije gol razlike, završio na trećem mjestu.

"Čestitam igračima na Svjetskom prvenstvu, ali nismo zaslužili da pobijedimo na ovom meču. Saudijskoj Arabiji je samo jednom pošlo za rukom da prođe u drugi krug, 1994. Prije ovog meča smo sanjali da to ponovimo, ali s obzirom na igru nismo to zaslužili", izjavio je Renar.

Bonus video: