Portugal želi da završi grupu sa stilom

Portugal u posljednjem meču grupne faze danas (16) igra sa Južnom Korejom, i za prvo mjesto mu je neophodan bod kako ne bi zavisio od Gane i Urugvaja. Južna Koreja ima teoretske šanse da se plasira u nokaut fazu

3234 pregleda 0 komentar(a)
Kristijano Ronaldo je sinoć odradio trening, Foto: Reuters
Kristijano Ronaldo je sinoć odradio trening, Foto: Reuters

Fudbaleri Portugala ranije su obezbijedili osminu finala Mundijala, ali ne i prvo mjesto – Kristijano Ronaldo i saigrači danas (16) moraju da osvoje makar bod protiv Južne Koreje, ukoliko žele da izbjegnu Brazil u osmini finala.

Pitanje je ipak, da li će Ronaldo biti u startnoj postavi, budući da je nokaut faza obezbijeđena, a da je i bez njega Portugal jači od Južne Koreje. Ronaldo je u srijedu radio individualno, a šanse da igra večeras su 50-50.

"Biće promjena protiv Južne Koreje. Igramo svaka četiri dana, umor je prisutan. Umor dovodi do stresa, a stres do povreda. Da li će Ronaldo igrati? Vidjećemo", ostao je zagonetan na pres konferenciji selektor Portugala Fernando Santoš.

Portugal će do kraja prvenstva igrati bez Nuna Mendeša i Danila. Protiv Koreje neće biti ni Otavija.

"Nedostaju mi trojica igrača. Imam povjerenja u ostale. Želimo da pobijedimo i ostanemo na vrhu, jer bismo imali slobodan dan više da se spremimo za osminu finala", rekao je Santoš.

I Južna Koreja može u osminu finala, ali mnogo toga mora da se poklopi. Za početak "azijski tigrovi" moraju da savladaju Portugalce, što će biti veoma teško. Na klupi neće biti portugalskog stručnjaka Paula Benta, koji je dobio crveni karton po završetku utakmice sa Ganom u prethodnom kolu. Za koga će Bento danas navijati?

"Rođen sam kao Portugalac i umrijeću kao Portugalac. Ponosan sam na to", kazao je 53-godišnji Portugalac.

Pred njegovom selekcijom je nemoguća misija.

"Prve dvije utakmice smo odigrali sa strašću, pa i protiv Portugala moramo da ponovimo tu strast. Ali biće nam potrebna i sreća. Ako sve to budemo imali, možemo da napravio čudo", poručio je defanzivac Kim Jang Gvon.

Standings provided by Sofascore

Bonus video: