Hrvati se spremaju za Japan: Kada neko završi prvi ispred Španije i Njemačke...

"Moramo da budemo disciplinovani i strpljivi i ne smijemo da pravimo greške na početku utakmice", rekao je selektor "vatrenih" Zlatko Dalić

2525 pregleda 2 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Hrvatska je bila druga u grupi F, malo ko je vjerovao da će u osmini finala izbjeći Španiju, koja je sinoć bila favorit za prvo mjesto u grupi E na Mundijalu u Kataru.

Japan je poremetio računicu mnogima, najviše Njemačkoj, pa će aktuelni vicešampion svijeta imati ulogu favorita protiv "samuraja".

"Ako neko završi kao prvi u grupi ispred Španije i Nemačke, onda je on dobar i kvalitetan. Japan je pokazao da ne odustaje, vraćao se nakon što je gubio i to je njegov veliki kvalitet. Moramo da budemo disciplinovani i strpljivi i ne smijemo da pravimo greške na početku utakmice", rekao je selektor "vatrenih" Zlatko Dalić i dodao:

"Japan to kažnjava kontranapadima. Znamo da Japan ima mnogo igrača u Evropi, mislim njih osmoricu u Bundesligi, ima igrače i u Seltiku... To je dobra stvar za japanskog selektora, to što poznaje evropski fudbal. Japan će biti dostojan suparnik Hrvatskoj. Nisam iznenađen što je u osmini finala. Zaslužili je", kazao je Dalić.

Japan i Hrvatska se sastaju u ponedjeljak od 14 sati.

Bonus video: