Budućnost u Baru, Dakić želi nova tri boda: Stanje na tabeli ne smije da nas zavara

Lider sjutra od 13 sati gostuje Mornaru

4507 pregleda 1 komentar(a)
Foto: FK Budućnost
Foto: FK Budućnost

Fudbaleri Budućnosti pretposljednji meč u 2022. godini igraju u Baru - rival je Mornar, tim iz donjeg dijela tabele, pa je jasno da lider Meridianbet CFL ima i ulogu favorita.

"Plavi" su u prošlom kolu u sudijskoj nadoknadi došli do pobjede nad Jezerom (2:1), junak je bio mladi štoper Damjan Dakić.

I sada se od Podgoričana traži trijumf.

"Znamo da nas čeka zahtjevan meč u Baru, prije svega zbog terena koji će vjerovatno biti težak. Naravno, to ne treba da nam bude opravdanje. Imamo još dva kola do kraja prvog dijela prvenstva, želimo da zadržimo prvo mjesto na tabeli, a to možemo samo pobjedama", rekao je Dakić.

Barani su pretposljednja ekipa na tabeli CFL.

"Stanje na tabeli ne smije da nas zavara. Moramo da igramo dobro od starta i da imamo veći motiv od protivnika, jer se borimo za jesenju titulu. Vjerujem da ćemo, uz pravi pristup, doći do željenog rezultata i nova tri boda", jasan je mladi reprezentativac Crne Gore.

Osvrnuo se Dakić i na duel sa Jezerom u kojem je postigao prvi pogodak u dresu Budućnosti.

"Nismo dobro igrali protiv Jezera. Prvo krećem od sebe, ali smo slavili to je najvažnije. Gol je došao kao nagrada za sav trud i rad na treninzima, a iskreno još sam pod utiscima. Kao štoper, nisam u prilici da često dajem golove što je poseban osjećaj, a naročito sam srećan jer je pogodak donio trijumf", istakao je Dakić.

Budućnost je u seriji od pet pobjeda, nije poražena već sedam utakmica.

Parovi 18. kola:

Petrovac - Iskra 13.00

Mornar - Budućnost 13.00

Jezero - Dečić 13.00

Jedinstvo-Franca - Rudar 13.00

Arsenal - Sutjeska 13.30

Standings provided by Sofascore

Bonus video: