Budućnost iz Bara stigla na korak od jesenje titule, Arsenal dva puta iz minusa zaustavio Sutjesku,

Posljednje kolo prvog dijela sezone igra se u srijedu. Budućnost gostuje Iskri, a Sutjeska ekipi Jedinstva

22319 pregleda 23 komentar(a)
Vasilije Adžić (Budućnost) na meču sa Mornarom, Foto: FSCG
Vasilije Adžić (Budućnost) na meču sa Mornarom, Foto: FSCG

Budućnost je na korak od jesenje titule - uoči posljednje runde u 2022. godini ima tri boda više od Sutjeske.

"Plavi" su savladali Mornar u Baru (2:1) i dočekali remi Sutjeske protiv Arsenala u Radanovićima (2:2) da prvom pratiocu i aktuelnom prvaku odmaknu na tri boda i stignu na milimetar od jesenje titule.

Budućnost, Fudbaleri Budućnosti
foto: FSCG

U 18. kolu, Dečić je nastavio niz loših rezultata remijem bez golova sa Jezerom u Beranama, a golova nije bilo ni u "derbiju sjevera" između Jedinstva i Rudara. Te rezultate iskoristio je Petrovac da pobjedom nad Iskrom (1:0) priđe zoni evrokupova.

Do šeste vezane pobjede u šampionatu Budućnost je došla uz dosta promašenih šansi Mornara, pogotovo u prvih pola sata, ali Petar Sekulović iz dva pokušaja nije savladao Miloša Dragojevića, a neprecizan je u 27. minutu bio i Danijel Nikolić. Budućnost je povela nakon prve akcije i šuta Vasilija Adžića, kada je golman Popović loptu odbio do Đukanovića nad kojim je sviran penal. Precizan je u 32. minutu bio Marko Bakić.

No, 11 minuta kasnije penal je svitran i na drugoj strani nakon duela Vujačića i Simića. Vujačić je odlučio da on šutira ali je lopta završila na statitvi.

Miloš Dragojević
foto: FSCG

Budućnost je u nastavku "umirila" igru a na isteku sata sjajnu akciju Đuričkovića, Ignjatovića i Miloševića golom je krunisao Zoran Petrović. Domaćin je potom krenuo na sve ili ništa i takav pristup nakon par prilika isplatio mu se u 72. minutu - nakon kornera Ćetkovića Bakić je bio neoprezan i poslao loptu u sopstevnu mrežu. Ipak, Budućnost je spriječila u nastavku ozbiljniju prijetnju.

- Pobjeda protiv Mornara se piše i važi, ali ostao nam je još jedan korak do kraja prvog dijela sezone i želimo da u dobroj atmosferi pođemo na pauzu. Definitivno smo na polovini prvenstva na prvom mjestu i to je ogroman napredak za nas. Što se tiče utakmice teško je bilo prilagoditi se na težak teren, ali imali smo opet sreće da ne iskoriste penal. U drugom poluvremenu smo odlično kontrolisali, baš kako treba kada se igra na rezultat - kazao je trener Budućnosti Miodrag Džudović, čiji tim u srijedu, u posljednjem jesenjem kolu, gostuje Iskri.

Aktuelni šampion je dva puta vodio u Radanovićima, ali je Arsenal je potvrdio formu, kao i karakter. Tajron Konrad je sa penala u 14. minutu postigao 10. pogodak u ligi, ali je Ivan Bulatović izjednačio u 53.

Na vrhu liste strijelaca: Tajron Konrad
Na vrhu liste strijelaca: Tajron Konradfoto: FSCG

Opet je Sutjeska povela, gol je dao Dragan Grivić u 59, ali je Bulatović drugim pogotkom potpisao remi u 71. minutu.

Kapiten Arsenala Ćetko Manojlović i golman Igor Nikić
Kapiten Arsenala Ćetko Manojlović i golman Igor Nikićfoto: FSCG

Dečić je zato produbio krizu i ostao na samo jednoj pobjedi u posljednjih osam utakmica. U Beranama izabranici Nebojše Jandrića nisu mogli, niti su zaslužili više od remija bez golova. Jandrić je preuzeo tim na liderskoj poziciji, a sada Tuzani zaostaju za čak devet bodova za vrhom.

Sa meča Jezero - Dečić
Sa meča Jezero - Dečićfoto: FSCG

Remi bez golova u Bijelom Polju kao da je zadovoljio i domaće Jedinstvo i gostujući Rudar - nijedna ekipa nije željela da rizikuje i pokuša da osvoji više.

Zato je dobitnik kola Petrovac, koji je slavio protiv Iskre pogotkom defanzivca Zorana Mikijelja u 83. minutu. Petrovac je sada samo na bod od trećeplasiranog Dečića.

Slavlje fudbalera Petrovca
Slavlje fudbalera Petrovcafoto: FSCG

Posljednje jesenje kolo odigraće se u srijedu, a sastaće se Iskra - Budućnost, Mornar - Dečić, Jedinstvo - Sutjeska, Arsenal -Petrovac i Jezero - Rudar.

Rezultati

Mornar – Budućnost 1:2

Marko Bakić 73. (autogol) - Marko Bakić 32. (penal), Zoran Petrović 60.

Jezero – Dečić 0:0

Petrovac – Iskra 1:0

Zoran Mikijelj 83.

Jedinstvo – Rudar 0:0

Arsenal - Sutjeska 2:2

Ivan Bulatović 53, 71. - Tajron Konrad 14. (penal), Dragan Grivić 59.

Standings provided by Sofascore

Bonus video: