Rezultat je sve, utisak više nije toliko bitan - Holandija među osam najboljih

"Lale" eliminisale Amerikance za plasman u četvrtfinale - 3:1

4591 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Denzel Damfris je odigrao veoma lošu grupnu fazu na Mundijalu, a u osmini finala je pokazao da nije on bio najveći problem u igri Holandije.

"Lale" su upravo na krilima desnog ful beka Intera nastavili da vjeruju da mogu da urade nešto veliko u Kataru - savladale su Sjedinjene Američke Države 3:1 za plasman u četvrtfinale Svjetskog prvenstva.

Holandija je preživjela veliku šansu Kristijana Pulišića u 3. minutu prije nego je u 10. Memfis Depaj dočekao Damfrisovu povratnu loptu i rutinski je sproveo u mrežu "jenkija".

Bila je to prava realizacija fantastičnog napada tima Luja van Gala.

Depaj nije pogriješio, pa je sa 43 pogotka postao drugi najbolji strijelac u istoriji holandskog nacionalnog tima. Ispred njega je samo Robin van Persi sa 50...

Finiš poluvremena je donio novi pogodak i još jednu asistenciju Damfrisa.

Ovog puta je u kaznenom prostoru SAD našao Dejlija Blinda, a ovaj slabijom desnom nogom donio sigurnih 2:0.

Blind je sa 32 godine i 269 dana postao najstariji strijelac Holandije na mundijalima još od Đovanija van Bronhorsta koji je 2010. pogodio kada je imao 35 godina i 151 dan.

Očekivala se reakcija američkog tima i uslijedila je.

Nekoliko opasnih situacija pred golom Andrisa Noperta pogodio je, i to fantastično, Hadži Rajt u 76. minutu, pa je tim Grega Berhaltera ponovo počeo da vjeruje da može među osam najboljih...

Ipak, nada je trajala samo do 81. i akcije koju je u gol pretvorio Damfris - uradio je to udarcem iz prve nakon centaršuta Blinda.

Meč je tu bio gotov, Luj van Gal je dobio ono što je želio...

Bonus video: