Bolnica: Pele je u stabilnom stanju

Najnovije saopštenje bolnice stiglo je nakon što su brazilski mediji ranije danas objavili da je Pele "prebačen je na palijativnu njegu" u bolnici i da "više ne reaguje na hemoterapiju"

8472 pregleda 0 komentar(a)
Pele, Foto: Reuters
Pele, Foto: Reuters

Brazilska fudbalska legenda Pele je u stabilnom stanju nakon što je ranije ove nedjelje hospitalizovan, jer se liječi od raka debelog crijeva, navodi se u novom medicinskom izvještaju koji je objavila bolnica Albert Ajnštajn u Sao Paulu u subotu.

Pele (82) je takođe dobro reagovao na liječenje respiratorne infekcije dijagnostikovane ove sedmice i njegovo stanje se nije pogoršalo u posljednja 24 sata, dodalo je medicinsko osoblje.

Najnovije saopštenje bolnice stiglo je nakon što su brazilski mediji ranije danas objavili da je Pele "prebačen je na palijativnu njegu" u bolnici i da "više ne reaguje na hemoterapiju".

Pele je u utorak primljen u bolnicu kako bi ponovo procenio lečenje raka.

“On je na liječenju i stabilnog je stanja“, saopšteno je iz bolnice.

Pele, koga mnogi smatraju najvećim fudbalerom svih vremena, sa Brazilom je osvojio tri svjetska prvenstva 1958, 1962. i 1970. i postigao 643 gola na 659 zvaničnih utakmica za Santos.

Za reprezentaciju svoje zemlje postigao je 77 golova na 92 utakmice.

U petak je bolnica Albert Ajnštajn objavila saopštenje u kojem se navodi da je Peleu dijagnostikovana "respiratorna infekcija" koja se liječi antibioticima.

Bonus video: