Sautgejt: Utakmica sa Francuskom najveći test za Englesku

Fudbaleri Engleske plasirali su se sinoć u četvrtfinale Svjetskog prvenstva u Kataru, pošto su pobijedili Senegal sa 3:0

3153 pregleda 1 komentar(a)
Sautgejt, Foto: Reuters
Sautgejt, Foto: Reuters

Selektor fudbalske reprezentacije Engleske Garet Sautgejt rekao je da će četvrtfinalna utakmica sa Francuskom biti najveći test za njegovu ekipu na Svjetskom prvenstvu.

Četvrtfinalna utakmica na Svjetskom prvenstvu između Engleske i Francuske igra se u subotu 10. decembra.

"To će biti naš najveći test. Oni su svjetski šampioni, imaju nevjerovatno talentovane igrače, odlične igrače. Protiv njih je vrlo teško igrati i postići golove. Biće to veliki izazov i sjajna utakmica za igranje, uz veliko istorijsko rivalstvo koje je proizvelo nekoliko sjajnih utakmica", rekao je Sautgejt na konferenciji za novinare.

Fudbaleri Engleske plasirali su se sinoć u četvrtfinale Svjetskog prvenstva u Kataru, pošto su pobijedili Senegal sa 3:0.

Selektor Engleske upitan je za napadača Francuske Kilijana Mbapea, koji je do sada postigao pet golova na turniru.

"To je prvoklasan igrač koji je već pokazao za šta je sposoban, na ovom turniru i na ostalim. On je sjajan igrač, ali mi vrlo dobro znamo i Olivijea Žirua. Imaju i dobru odbranu. Gdje god da pogledate imaju veliki broj igrača na svim pozicijama", naveo je on.

Kapiten Engleske Hari Kejn sinoć je postigao prvi gol na turniru. To je 52. gol Kejna za reprezentaciju i nedostaje mu jedan pogodak kako bi izjednačio rekord Vejna Runija po broju golova za državni tim.

"Kada napadač ne postigne gol, to mu uvijek ostane na pameti, ali njegova preciznost u završnici donijela mu je pogodak. Pozitivno je to što su naši golovi podijeljeni među nekolicinom igrača i ne zavisimo samo od jednog fudbalera", rekao je Sautgejt.

Bonus video: