Poručnik stoji između Mesija i slave: Van Gal sprema zamku za argentinskog čarobnjaka

"Mesi je najopasniji kreativni igrač, sposoban je da stvori šanse i da daje golove. Ali, kada izgubi loptu ne učestvuje mnogo u igri, to nam daje šansu", kazao je Van Gal

2365 pregleda 0 komentar(a)
Van Gal na treningu, Foto: Reuters
Van Gal na treningu, Foto: Reuters

Na putu ka slavi i statusu kakav je imao Dijego Maradona, Leu Mesiju stoji jedan poručnik.

Tako odavno zovu Luja van Gala, jednog od najboljih trenera modernog doba, harizmatičnog stručnjaka, koji je prije skoro tri decenije sa "bejbi Ajaksom" pokorio Evropu, a koji kao selektor Holandije u dva mandata još nije izgubio meč na Svjetskom prvenstvu.

I Van Gal smatra da njegova selekcija može da nađe rješenje za Mesija i Argentinu u četvrtfinalu Mundijala (petak, 20 sati).

"Mesi je najopasniji kreativni igrač, sposoban je da stvori šanse i da daje golove. Ali, kada izgubi loptu ne učestvuje mnogo u igri, to nam daje šansu", kazao je Van Gal.

Na pitanje kakav taktički plan ima, Van Gal je kratko odgovorio:

"Vidjećete u petak".

I nekadašnji holandski as Rafael van der Vart vjeruje da ima rješenja za Mesija.

"Kada sam igrao protiv njega niko nije mogao da ga zaustavi. U sebi sam psovao zbog toga... Ali, sada može, nije nezadrživ, prošle su godine", rekao je Van der Vart.

Frenki de Jong, koji je proveo jednu sezonu sa Mesijem u Barseloni, ima nešto drugačije mišljenje.

"Ne znam kako, to nije teorijsko pitanje. On 15 godina pravi razliku, a mnogi su se trudili da ga spriječe. Sve je od utakmice do utakmice, ne postoji pravilo za stopiranje Mesija", rekao je De Jong.

Bonus video: