Valid Regragi - prvi afrički trener u četvrfinalu Mundijala: Da li je zabranjeno da sanjamo i titulu?

Regragijev Maroko je u osmini finala nakon penal-serije eliminisao Španiju (3:0) i nastavio san koji je počeo utakmicom sa Hrvatskom (0:0), te pobjedama nad Belgijom (2:0) i Kanadom (2:1)

7638 pregleda 2 komentar(a)
Regragi na rukama igrača, Foto: Reuters
Regragi na rukama igrača, Foto: Reuters

Valid Regragi je na klupu Maroka došao "slučajno", umjesto Vahida Halilhodžića, koji je selekciju odveo na Mundijal - danas je postao prvi afrički trener koji će voditi reprezentaciju u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva.

Afrički predstavnici među osam najboljih na planeti, imali su trenere iz Evrope - Kamerun (1990. Rus Valerij Nepomjašči), Senegal (2002. Francuz Bruno Metsu) i Gana (2010. Srbi Milovan Rajevac).

Regragijev Maroko je u osmini finala nakon penal-serije eliminisao Španiju (3:0) i nastavio san koji je počeo utakmicom sa Hrvatskom (0:0), te pobjedama nad Belgijom (2:0) i Kanadom (2:1).

"Mi smo ovdje došli da se predstavimo u najboljem svijetlu, da predstavimo afrički fudbal. I rekao sam prije - nismo došli da igramo tri meča, imamo pravo da sanjamo. Šta i da sanjamo da osvojimo titulu, da li je zabranjeno", rekao je Regragi nakon meča sa Španijom.

"Kada imaš srce, pozitivnu energiju i ljubav, pobjeđuješ u svemu, ne samo u fudbalu", rekao je Regragi.

Marokanci su slavili protiv Španije ne samo zbog toga, već zato što su djelovali i kao veliki tim koji zna kako do cilja.

A da imaju motiv do neba, to je bilo poznato - pokazale su i riječi Sofijana Ambabata, koji je poslije utakmice otkrio da je do tri sata iza ponoći bio na terapijama i da je igrao pod injekcijama.

"Nisam mogao da ostavim momke i moju zemlju", kazao je Amrabat.

"Ovo je pobjeda za sve Marokance, za sve Arape i sve Muslimane svijeta", kazao je Sofijan Bufal.

Bonus video: