Luis Enrike: Falio nam je samo gol, imali smo savršen plan i savršeno smo ga izveli

Porazno za tako moćnu selekciju zvuči podatak da je od 2010. i titule u Južnoj Africi na tri svjetska prvenstva dobila samo tri meča, i to protiv Australije, Irana i Kostarike

9564 pregleda 10 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Luis Enrike nije se povukao pred španskim medijima – naprotiv, čvrsto je držao svoj stav da je Španija, i pored eliminacije od Maroka u osmini finala Mundijala, imala plan koji je “savršeno izveden”.

“Nama je falio samo gol, a ovo je samo fudbal”, rekao je Luis Enrike.

Ipak, našao se odmah na udaru medija zbog odgovora na pitanje koji igrač Maroka ga je iznadio:

“Broj osam. Ne znam kako se zove. Bio je odličan”.

To je Azedin Ounahi iz francuskog Anžea, konstatuje “Marka” i poentira:

“Iznenađujuće za trenera koji kaže da ima sve pod kontrolom, a ne zna ime protivničkog igrača”.

Španija je i prije četiri godine u Rusiji završila u osmini finala, takođe nakon poraza u penal-ruletu, tada od domaćina, a porazno za tako moćnu selekciju zvuči podatak da je od 2010. i titule u Južnoj Africi na tri svjetska prvenstva dobila samo tri meča, i to protiv Australije, Irana i Kostarike.

“Imali smo ideju da dominiramo utakmicom. Možemo da krivimo sebe što smo stvorili malo šansi. Nedostajao nam je gol. Ja sam više nego zadovoljan onim što je uradio moj tim, koji je savršeno realizovao moju ideju o fudbalu. Ponosan sam na njih", kazao je Enrike.

Rekao je da nikada nije pravio pritisak na igrače koje je vodio, nije ni ovoga puta.

"Ovo je fudbal, igra... Vidim da su argentinski fudbaleri imaju preveliki pritisak, svaki meč im je na granici. Ovo nije rat... Vidjećemo da li će Argentina ići do kraja", rekao je selektor Španije.

Bonus video: