Vinisijus: Anćeloti mi je kao otac, Modrić me uči raznim stvarima

Četvrtfinalni meč Svjetskog prvenstva izmedju Hrvatske i Brazila igra se u petak od 16.00

4001 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Brazilski fudbalski reprezentativac Vinisijus Žunior zahvalio je danas treneru Real Madrida Karlu Anćelotiju za svoj uspeh na Svjetskom prvenstvu u Kataru.

"Razgovarao sam sa Anćelotijem i on mi je dao mnogo savjeta koji će mi pomoći da postanem starter u reprezentaciji. Dao mi je puno samopouzdanja. Uvijek je bio strog prema meni kada je trebalo. On mi je kao otac", rekao je 22-godišnji Vinisijus Žunior.

Vinisijus Žunior je naveo i da je dosta naučio od veziste Real Madrida Luke Modrića, koji će mu biti jedan od protivnika u petak na stadionu "Edukejšn siti" u meču četvrtfinala protiv Hrvatske.

On je rekao da je pas za gol Lukasa Pakete u osmini finala protiv Južne Koreje, koristeći spoljnu stranu stopala, nešto što je naučio od Modrića u Madridu.

"Uvijek me uči raznim stvarima, na terenu i van njega. Pomaže mi svakog dana... Srećan sam što ću igrati protiv njega, pa neka pobijedi bolji tim", rekao je Vinisijus Žunior.

On je naveo da u reprezentaciji Brazila dobija savjete od Nejmara.

"Rekao mi je po čemu je Svjetsko prvenstvo drugačije od bilo čega drugog. To što mi je rekao sam zapamtio, a kada je zasvirala himna, shvatio sam šta sve to znači", rekao je Vinisijus Žunior.

Vinisijus Žunior je bio među brazilskim igračima koji su kritikovani zbog proslava golova na Svjetskom prvenstvu.

"Gol je najvažniji trenutak u fudbalu, ne samo za one koji ga daju, već i za cijelu zemlju. Ostalo nam je još mnogo slavlja i nadam se da ćemo ovako da postižemo golove i plešemo sve do finala", rekao je Vinisijus Žunior.

Četvrtfinalni meč Svjetskog prvenstva izmedju Hrvatske i Brazila igra se u petak od 16.00.