Oglasio se Savez Portugala: Ronaldo nije prijetio da će napustiti tim

"Ronaldo nijednog trenutka nije zaprijetio da će napustiti reprezentaciju. On je sebe stavio u službu nacionalnog tima, posvećen je obavezama i to se mora poštovati", piše u saopštenju

6593 pregleda 4 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Fudbalski savez Portugala oglasio se saopštenjem nakon što su evropski mediji objavili informaciju da je Kristijano Ronaldo, nakon razgovora sa selektorom Fernandom Santošom, prijetio da će napustiti reprezentaciju.

Savez je demantovao informacije i saopštio da je Ronaldo u potpunosti posvećen obavezama u selekciji.

Ronaldo je u posljednjem meču grupne faze zamijenjen zbog čega je javno negodovao, pa ga je Santoš stavio na klupu uoči meča sa Švajcarskom u osmini finala. Portugal je pobijedio Švajcarce 6:1, a Ronaldo je ušao u igru u 74. minutu kada je sve bilo riješeno.

"Ronaldo nijednog trenutka nije zaprijetio da će napustiti reprezentaciju. On je sebe stavio u službu nacionalnog tima, posvećen je obavezama i to se mora poštovati. Svoju posvećenost je pokazao i u utakmici sa Švajcarskom u osmini finala. Kompletna ekspedicija u Kataru - igrači, stručni štab i članovi Saveza su posvećeni u izgradnji ciljeva koji su zacrtani u Kataru", saopštio je portugalski Savez.

Portugal će u četvrtfinalu Mundijala igrati sa Marokom.