Nagazio liniju? Englezi u čudu - zašto je Murinjo isključen?

Po ko zna koji put u trenerskoj karijeri Žoze Murinjo je zaradio isljučenje, ali ovoga puta pod dosta čudnim okolnostima...
0 komentar(a)
Murinjo, Foto: Reuters
Murinjo, Foto: Reuters
Ažurirano: 24.09.2017. 17:22h

Mančester junajted je u Sautemptonu ostvario petu pobjedu u prvih šest premijerligaških kola i zabilježio svoj najbolji start prvenstva od sezone 2011/12.

Odlučujući gol postigao je Romelu Lukaku u 20. minutu, no najzanimljiviji detalj duela na "Sent Meriju" dogodio se u sudijskoj nadoknadi, u posljednjim sekundama utakmice.

Tada je Žoze Murinjo djelićem lijevog stopala nagazio aut-liniju dok je energično savjetovao svoje igrače kako da odbrane posljednji napad na utakmici, odnosno korner Sautemptona.

Primijetio je to četvtri sudija Majk Džons i odmah pozvao glavnog sudiju Majka Pausona, koji je rukom pokazao Portugalcu u pravcu svlačionice.

Mnogo puta je Murinjo isključen u karijeri, mnogo puta sasvim zasluženo, ali su engleski mediji i javnost ovoga puta jedinstveni - kriterijumi prema treneru "crvenih đavola" ovoga puta su bili prestrogi.

Zašto je Murinjo uopšte isključen, horski se pitaju engleski mediji.

Portugalac se nije žalio, samo je slegao ramenima:

"Ne znam, zaista ne znam. Pauson mi je rekao da napustim svoj prostor i ja sam ga napustio", kratak je bio Murinjo, koji je napustio teren na pomalo komičan način - rukovao se sa kompletnim stručnim štabom Sautemptona, uključujući i pomoćne trenere, doktora, fiziotarapeuta, masera...

Potom je otišao i nije ni pogledao posljednji korner za Sautempton - njegova ekipa se odbranila i sačuvala mjesto na vrhu, koje bodovno dijeli sa Mančester sitijem, uz slabiju gol-razliku.

Da li će Murinjo biti suspendovan za neki od ranijih mečeva, zavisiće od toga šta je sudija zapisao nakon meča. Izvještaj se još čeka.

Bonus video: