Grivić: Cilj je dupla kruna

Fudbaleri Sutjeske u posljednjem kolu prvog dijela Meridianbet 1. CFL savladali Jedinstvo u gostima, iskoristili kiks Budućnosti protiv Iskre i zbog bolje gol razlike osvojili jesenju titulu

5507 pregleda 1 komentar(a)
Dragan Grivić, Foto: FSCG
Dragan Grivić, Foto: FSCG

Sve do posljednje runde u 2022. godini nije izgledalo da će biti tako, ali fudbaleri Sutjeske su postali jesenji prvaci Meridianbet Prve crnogorske fudbalske lige. Nikšićani su u srijedu, u 19. kolu, savladali u gostima Jedinstvo (4:0), iskoristili poraz Budućnosti od Iskre (3:0) i zbog bolje gol razlike preuzeli prvo mjesto od Podgoričana. Obje ekipe na pauzu odlaze sa po 37 bodova, nema dileme da prava šampionska borba tek slijedi...

Sutjeska je u prvom dijelu sezone postigla najviše golova (39) i primila najmanje u ligi (13). Najbolji strijelac je Tajron Konrad sa 12 pogodaka, a jedan od najstandardnijih u prvom dijelu sezone je Dragan Grivić. Nezamjenjiv je na poziciji desnog beka, a u finišu jeseni dobru formu je potvrdio tako što je mrežu tresao na dva meča zaredom - protiv Arsenala i Jedinstva. Meč u Bijelom Polju je krunisao i asistencijom za Oujdija Sahlija, koji je postigao jedan od najljepših golova u prvom dijelu sezone.

- Zadovoljan sam utakmicom u Bijelom Polju. Zasluženo smo pobijedili. Jedinstvo je imalo svoje šanse, nije ih iskoristilo, a mi smo odradili sve što je trener tražio od nas. Takođe, prezadovoljan sam kako sam odigrao prvi dio sezone. Nadam se da ću ovako nastaviti i dalje - rekao je Grivić za Vijesti.

Sutjeska je lider, iako je nešto sporije ušla u sezonu nakon eliminacije u Evropi. Nakon nje je i došlo do promjene na klupi, pa je Miliju Savovića, koji je sa Nikšićanima osvojio titulu, naslijedio Nenad Brnović.

- Malo slabije smo krenuli, ali je to bila posljedica neuigranosti. Otišlo je dosta igrača, došla su pojačanja i u početku smo tražili formu. Potom smo uhvatili ritam, do kraja prvog dijela igrali dobro i na kraju zasluženo osvojili jesenju titulu. Budućnost je takođe odigrala dobro prvi dio sezone - smatra 26-godišnji fudbaler.

Upravo će Budućnost, koja je oba puta savladala Sutjesku ove sezone (2:0 u Podgorici, 1:0 kraj Bistrice), biti glavni konkurent ekipi Nenada Brnovića u borbi za titulu. Ali, Grivić nema dilemu - cilj svih u taboru Sutjeske je odbrana titule i osvajanje Kupa Crne Gore.

- Biće teško, ali cilj je dupla kruna. Budućnost isto ima odličnu ekipu, a ne treba isključiti ni Dečić, koji u prvom dijelu sezone nije bio konstantan. Sve u svemu, biće zanimljivo u nastavku prvenstva, nadam se da ćemo se mi na kraju radovati - zaključio je fudbaler Sutjeske.

Standings provided by Sofascore

Bonus video: