Opet je Ronaldo u centru pažnje, Santoš: Nije lako prihvatio da je rezerva, ali bio je pravi kapiten

Bez njega u postavi, Portugal je "demolirao" Švajcarsku 6:1, a Gonsalo Ramoš, zbog koga je Ronaldo ostao na klupi, upisao het-trik

15344 pregleda 4 komentar(a)
Santoš i Ronaldo, Foto: Reuters
Santoš i Ronaldo, Foto: Reuters

"Kristijano nije jednostavno prihvatio moju odluku da ne bude u prvom timu u meču sa Švajcarskom, bio je nezadovoljan... Objasnio sam mu zašto, obično to ne radim, ali zbog cijele situacije i zbog njega samoga, razgovarali smo. Poštovao je moj stav i bio je pravi kapiten", kazao je Fernando Santoš, selektor Portugala, na pres konferenciji pred četvrtfinalni duel Mundijala protiv Maroka (subota, 16 sati).

I dan uoči još jednog velikog meča, ponovo je centralna tema Ronaldo i njegov status u nacionalnom timu, nakon što je juče objavljeno da je prijetio da će napustiti Katar, što je, kasnije, demantovano.

"To jednostavno nije istina. I mislim da je vrijeme da ostavite Kristijana na miru", kazao je Santoš.

Bez njega u postavi, Portugal je "demolirao" Švajcarsku 6:1, a Gonsalo Ramoš, zbog koga je Ronaldo ostao na klupi, upisao het-trik.

Portugalci sa ulogom favorita čekaju duel sa velikim iznenađenjem Mundijala, čvrstim Marokancima, koji su na impresivan način odigrali mečeve grupne faze, a zatim zaustavili i Španiju.

Sudeći po odgovorima na pres konferenciji, Santoš baš i nije dobro upoznat makar sa sastavom Marokanaca.

"Znam ih dobro, zapamtio sam iz 2018. i Rusije. Znam i neke igrače koji nastupaju u Grčkoj, u klubovima koje pratim", rekao je Santoš, koji je radio u AEK-u, Panatinaikosu i PAOK-u.

"Problem" je, međutim, što u Grčkoj ne igra nijedan marokanski reprezentativac, a što je iz selekcije koja je igrala u Rusiji u timu u Kataru samo njih trojica - Hakimi, Amrabat i Ziješ.

Taj meč u Rusiji, u grupnoj fazi, dobio je Portugal, golom Ronalda u 4. minutu.

Bonus video: