Sjajni dani pred Tumbin spisak: Top forma uoči mečeva istine

Tumbaković će sjutra saopštiti spisak igrača za mečeve sa Danskom i Poljskom
53 pregleda 6 komentar(a)
Vladimir Jovović, Foto: Fkjablonec.cz
Vladimir Jovović, Foto: Fkjablonec.cz
Ažurirano: 24.09.2017. 16:08h

Ljubiša Tumbaković sjutra će saopštiti spisak igrača za posljednja dva meča u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo, za dva najvažnija duela u istoriji naše selekcije.

Selektor može da bude veoma zadovoljan formom u kojoj njegovi igrači dočekuju Dance i Poljake.

Stevan Jovetić upisao je prvi gol za Monako, u ubjedljivoj pobjedi nad Lilom (4:0). Jovetić je lider nacionalnog tima, igra sa samopouzdanjem, stižu pohvale i iz Francuske, od trenera Žardima, medija.

Stefan Savić je, standardno, čvrst kao stijena u odbrani Atletika, koji nije primio gol od opasne Sevilje (2:0).

Još dvije utakmice odigraće Jovetić i Savić do okupljanja reprezentacije, a tokom nedjelje očekuje ih Liga šampiona - Monako dočekuje Porto, a Atletiko na svom terenu igra sa Čelsijem.

Savršenu utakmicu odigrao je Adam Marušić za Lacio, u pobjedi nad Veronom 3:0.

Gol, prvi u Seriji A, asistencija i izboren penal - teško da može bolje od igrača, koji u nacionalnom timu igra desnog beka.

I Marušića čekaju obaveze na međunarodnoj sceni, i duel u Ligi Evrope, sa belgijskim Varegemom.

Marko Simić, Savićev partner u odbrani, postigao je jedini gol za Pahtakor u prvenstvu Uzbekistana, u pobjedi nad liderom Lokomotivom u gostima 1:0.

Mirko Ivanić je, takođe, bio strijelac za BATE Borisov u prvenstvu Bjelorusije, a njegov tim se bori za titulu sa Šahtjorom i Dinamom iz Minska.

Danijel Petković (Lorijen) nije primio gol na meču sa Nansijem, a na devet mečeva francuske druge lige kapitulirao je svega pet puta.

U takmičarski ritam ušao je Aleksandar Šćekić, koji je odigrao dva kompletna meča za turski Genčlerbirligi, a u posljednjem, u pobjedi nad Bašakšahirom od 1:0 asistirao Petru Škuletiću kod gola za pobjedu.

U formi je i Vladimir Jovović, koji se ustalio u prvom timu Jabloneca, a u prošlom kolu postigao sjajan gol protiv Jilhave, udarcem sa 25 metara.

Tokom sedmice, prve minute za Vest Hem upisao je Sead Hakšabanović, u meču Liga kupa, protiv Boltona.

Bonus video: