CR7 glavna tema, Maroko vidi šansu

Portugalci i Marokanci danas od 16 sati na stadionu “Al Tumama” igraju meč četvrtfinala Mundijala

6100 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Šest golova protiv Švajcarske u osmini finala, fantastična partija Portugala, het-trik Gonsala Ramoša - sve to je posljednjih dana bilo u drugom planu zbog ega Kristijana Ronalda.

CR7 je kao apsolutno najveća zvijezda “selesaa” ponovo bio u glavnoj ulozi, jer je Fernando Santoš u susret četvrtfinalu sa Marokom (danas od 16 sati) morao da priča o tome kako je Ronaldo prihvatio selektorovu odluku da u meču sa Švajcarcima bude rezerva.

"Kristijano nije bio zadovoljan. Objasnio sam mu zašto nije starter, obično to ne radim, ali zbog cijele situacije i zbog njega samog - razgovarali smo. Poštovao je moj stav i bio je pravi kapiten", rekao je Santoš.

Kako je pisao portugalski “Rekord”, Ronaldo je čak bio zaprijetio da će napustiti trening kamp zbog te Santošove odluke.

"To jednostavno nije istina. I mislim da je vrijeme da ostavite Kristijana na miru", dodao je Santoš.

Šta je istina, a šta nije - to znaju samo stručni štab, Ronaldo i Ronaldovi saigrači, a šta će biti danas protiv Maroka, da li će Ronaldo biti u startnoj postavi?

To ne može niko da prognozira nakon što se Ramoš protiv Švajcarske nametnuo kao rješenje. I to kakvo...

"Igraće najbolji", kazao je Santoš, koji je o Marokancima rekao:

"Mislim da ih dobro znamo još sa Mundijala u Rusiji. Svaki tim u četvrtfinalu ima šansu, ali vjerujem da smo favoriti", poručio je iskusni stručnjak.

Maroko, s druge strane, vjeruje u još jedno čudo, nakon što je u Kataru eliminisao Španiju na penale, a u grupi savladao Belgiju i remizirao sa Hrvatskom.

Valid Regragi, SP Katar 2022.
foto: Reuters

"Jasno je da je Portugal favorit, ali uvjeravam vas da moji igrači uopšte ne razmišljaju da idu kući. I oni žele da budu šampioni svijeta", rekao je selektor Valid Regragi i poentirao:

"Mi ne predstavljamo samo jednu zemlju, cijela Afrika i cijeli arapski svijet su uz nas".

Marokanci znaju šta ne smiju da dozvole.

"Portugalci će htjeti da nam što prije oduzmu loptu, da nas uhvati na “spavanju”. Mi to ne smijemo da dozvolimo", kazao je Regragi.

MAROKO - PORTUGAL

Doha - Stadion “Al Tumama”. Kapacitet: 44.400. Sudija: Fakundo Teljo (Argentina). Početak u 16 sati.

Maroko (4-3-3): Bonu - Hakimi, Sais, Agerd, Mazraui - Unahi, Amrabat, Amala - Ziješ, En-Nesiri, Bufal.

Portugal (4-3-3): Košta - Dalot, Pepe, Diaš, Gereiro - Bernardo Silva, Karvaljo, Otavio - Fernandeš, Ramos, Žoao Feliks.

kostur Mundijala u Kataru
foto: Sofascore

Bonus video: