Četiri decenije tradicije: Još jedno finale sa igračima Intera

Niz su počeli Italijani Bergomi, Orijali i Altobeli, koji su u finalu Mundijala 1982. sa azurima pobijedili Njemačku 3:1

2639 pregleda 1 komentar(a)
Lautaro Martines, Foto: Reuters
Lautaro Martines, Foto: Reuters

Nakon plasmana Hrvatske i Argentine u polufinale Svjetskog prvenstav, tradicija koja traje od 1982. godine biće nastavljena - u svakom finalu Mundijala već 40 godina igraće bar jedan fudbaler milanskog Intera.

U Kataru će to biti ili Lautaro Martines ili Marcelo Brozović. I da je prošla Holandija, “nerazuri” bi imali predstavnika zbog Stefana de Fraja i Denzela Damfrisa.

Niz su počeli Italijani Bergomi, Orijali i Altobeli, koji su u finalu Mundijala 1982. sa azurima pobijedili Njemačku 3:1.

Nastavili su ga Njemci - Rumenige 1986. (poraz od Argentine 3:2), te Mateus, Breme i Klinsman 1990. (pobjeda nad Argentinom 1:0).

Predstavnik Intera u finalu 1994. u kome je Italija poražena od Brazila nakon penala bio je Berti, član italijanske selekcije.

U finalu 1998. igrali su Đorkaef (Francuska) i Ronaldo (Brazil), a slavili su Francuzi 3:0.

Četiri godine kasnije, Ronaldo je sa Brazilom osvojio titulu (Njemačka 2:0), a 2006. u italijanskom šampionskom timu i finalu protiv Francuske igrao je Materaci.

Holanđanin Snajder je nastupio za Holandiju u porazu od Španije u finalu Mundijala u Južnoj Africi (0:1), da bi u Brazilu 2014. Palasio ušao u igru umjesto Iguaina, a Argentina izgubila od Njemačke (0:1).

I na kraju, prije četiri godine, Brozović i Perišić su sa Hrvatskom senzacionalno ušli u finale, gdje je bolja bila Francuska (4:2)...

Bonus video: