Širer: Penal će proganjati Kejna do kraja života

Engleska je porazom od Francuske (2:1) završila nastup na Mundijalu, a Kejn umjesto heroja, postao tragičar

4695 pregleda 0 komentar(a)
Lopta odlazi preko gola nakon šuta Harija Kejna, Foto: Reuters
Lopta odlazi preko gola nakon šuta Harija Kejna, Foto: Reuters

Hari Kejn je sinoć imao šansu da svojim drugim pogotkom iz penala donese Engleskoj izjednačenje protiv Francuske, ali je pucao preko gola, a Albion je, umjesto u produžetke, otišao kući.

Engleska je porazom od Francuske (2:1) završila nastup na Mundijalu, a Kejn umjesto heroja, postao tragičar.

Ipak, napadač Totenhema nije na meti kritika, javnost je stala uz njega i pružila mu podršku u ovom trenutku. A jedan od onih koji podržava Kejna je bivši napdač Albiona Alan Širer.

“Takav je život napadača. Dovedete sebe u takvu poziciju i ovaj promašaj će proganjati Harija do kraja života. Ali, svaki špic mora da bude spreman na to: nekada pobijediš, nekada izgubiš. Ne možete svaki put da pogodite, samo što neki promašaji znače više od drugih i bole kao sam đavo”, rekao je Širer za BBC.

Otkrio je nekadašnji golgeter da neki promašaji i njega još bole.

“Moj najveći promašaj je bio protiv Sanderlenda i proganja me i dan danas. Tako ni Kejn neće spavati nekoliko noći, takva je ličnost, jer znam koliko sve ovo znači i njemu i cijelom timu. On sad misli koliko je koštao Englesku. Samo što mi gledamo iz drugačije perspektive i mislimo koliko je samo puta on spasao državni tim”, kazao je bivši engleski reprezentativac.

Bonus video: