Zaneti: Biće teško protiv Hrvatske, ali sam uvjeren da će Argentina dobro igrati

Hrvatska i Argentina igraće u utorak u 20 polufinalni meč Mundijala u Kataru

4910 pregleda 3 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Bivši argentinski reprezentativac Havijer Zaneti rekao je da Argentinu očekuje teška utakmica s Hrvatskom u polufinalu Svjetskog prvenstva, ali je uvjeren da će južnoamerička reprezentacija taj meč dobro odigrati.

“Biće to teška utakmica jer je Hrvatska velika ekipa. Neće biti nimalo lako, ali poznavajući situaciju među argentinskim igračima, uvjeren sam da će odigrati dobro”, izjavio je Zaneti.

Hrvatska i Argentina igraće u utorak u 20 sati dok se u drugom polufinalu, dan kasnije sastaju Maroko i Francuska.

Zaneti, koji je na poziciji desnog beka upisao 143 nastupa za Argentinu, očekuje da dobru utakmicu odigra Lautaro Martines. Napadač Intera je postigao posljednji penal u četvrtfinalnoj seriji protiv Holandije.

“Srećan sam zbog njega jer mu nije išlo, a onda je dobio priliku da postigne odlučujući penal. To mu je bilo važno pa sam siguran da će se pojaviti u trenucima kada nam bude bio najviše potreban", izjavio je Zaneti.

Hrvatska je u četvrtfinalu svladala Brazil, takođe boljim izvođenjem jedanaesteraca. Zanetiju je, kaže, žao što Brazil nije pobijedio u toj utakmici.

“Volio bih da je pobijedio jer bi smo sada u polufinalu imali južnoamerički ‘Superklasiko’, susret koji se posebno doživljava u naše dvije zemlje. To bi takođe bilo dobro za CONMEBOL”, dodao je Zenti.

Bonus video: