Nejmar objavio prepisku sa saigračima: Boli, ali vratićemo se

As Pari Sen Žermena napomenuo da to radi bez njihove dozvole, a skrinšotovi prepiski sa Tijagom Silvom, te Rodrigom i Markinjošom, koji su promašili penale protiv „vatrenih”, već su izazvali brojne reakcije

10377 pregleda 2 komentar(a)
Nejmar i Rodrigo nakon poraza od Hrvatske, Foto: Reuters/Suhaib Salem
Nejmar i Rodrigo nakon poraza od Hrvatske, Foto: Reuters/Suhaib Salem

Iako je bio glavni favorit za Zlatnu boginju, Brazil je ispao u četvrtfinalu od Hrvatske.

Nejmar i drugovi su teško podnijeli poraz, a prva zvijezda „selesaoa” se javila na Instagramu i objavila prepisku sa saigračima.

As Pari Sen Žermena je napomenuo da to radi bez njihove dozvole, a skrinšotovi prepiski sa Tijagom Silvom, te Rodrigom i Markinjošom, koji su promašili penale protiv „vatrenih”, već su izazvali brojne reakcije.

„Odlučio sam da objavim dopisivanje sa saigračima bez njihovog dopuštenja, tako da svi vide koliko smo željeli pobjedu i koliko smo ujedinjeni bili. Pokazaću samo neke od mnogih poruka koje smo razmijenili. Obuzeo nas je osjećaj strašne tuge, ali moramo biti jaki i nastaviti dalje. Siguran sam da ćemo se uz podršku našeg naroda vratiti još jači. Ja sam Brazilac s puno ponosa i ljubavi”.

DOPISIVANJE S MARKINJOŠOM

Neymar: „Kako si? Javljam ti se da ti kažem kako sam tvoj fan. Jedan penal neće promijeniti što mislim o tebi. S tobom sam zauvijek i ti to znaš. Volim te”.

Markinjoš: "I ja tebe, brate. Trebaće mi vremena da izbacim sve loše iz sebe. A ti? Kako si ti? Hvala ti na poruci i što misliš na mene, brate. Ti si beštija. Tako sam želio da sve bude dobro. Sr... je što je taj penal srušio naš san. Ali moramo biti jaki i vidjeti što nam sve još fudbal sprema”.

Nejmar: „Tako treba razmišljati. Bolje od ikoga znam kako nas čekaju dobri i loši trenuci. Ostani jak, osloni se na porodicu i nikada nemoj zaboraviti da nisam samo tvoj saigrač, nego i prijatelj koji ti želi sve najbolje. Volim te i uvijek smo u ovome zajedno”.

Markinjoš: „Brate, istina je sve što kažeš. Samo mi znamo što smo prošli kako bismo došli ovdje. Zato i boli tako jako. Teret koji sada nosim je ogroman, ali bog zna zašto mi ga je stavio na leđa. Zato što ga mogu podnijeti i nastaviti dalje”.

DOPISIVANJE S TIJAGOM SILVOM

Nejmar: „Brate, tužno je ovo što nam se dogodilo, ali moramo nastaviti zajedno. Stvarno sam htio da ti donesem taj trofej. Ti, ja i Dani Alveš zaslužili smo ga najviše. Ali bog sve zna i ima svrhu za svoja djela”.

Tijago Silva: „Brate, moram ti reći da sam sje...iji nego što sam mogao zamisliti. Ovo je nepodnošljivo kako se osjećam. Ne mogu vjerovati da smo izgubili. Svaki put kada se toga sjetim, plačem. Ali biću bolje”.

Nejmar: „Svaki put kada upalim televiziju poludim”.

DOPISIVANJE S RODRIGOM

Nejmar: „Javljam ti se kako bih ti rekao da si zvijezda. Čast je biti dio tvoje karijere, čuti te kako mi kažeš da sam tvoj idol i gledati te kako postaješ zvijezda za istoriju Brazila. Penale promašuju samo oni koji ih pucaju. Ja sam napravio puno grešaka u karijeri i naučio sam iz svake od njih. Ali nikada nisam odustao i uvijek sam težio tome da budem bolji. Jako mi se sviđaš ne zato što si dobar igrač, nego jer si dobar čovjek dobrog srca. Ostani jak, kritike koje primaš učiniće te jakim i onda ćeš se sjetiti svega što sam ti govorio: ‘Brazilu ćeš donijeti titulu’. Želim ti sve najbolje na svijetu. Ovih dana se potpuno isključi, odmori se i vrati se jak. Tu sam za sve što ti treba, kažem ti to bez demagogije. U ovome smo zajedno”.

Rodrigo: „Idole moj, hvala ti na svemu iz dubine srca. Oprosti što sam odgodio ispunjenje tvog sna. Nadam se da ćeš nastaviti da osvajaš za svoj narod i da ću pri tome biti s tobom. Naravno, ako ti to budeš htio. Uvijek smo zajedno i hvala ti što me voliš”.

Nejmar: „Oprosti što to ovo moram reći, ali jesi li ti lud?! Nemaš mi se na čemu ispričavati jer zapamti, penale promašuju samo oni koji ih pucaju. Ti si zvijezda i ja ću te naučiti kako da pucaš penale”.

Rodrigo: „Trebaće mi to”.

Bonus video: