MUNDIJAL Prosinečki daje prednost Argentini, Upamekano i Čuameni propustili trening, Stoičkov posjetio "gaučose"

Pratite uživo 23. dan Svjetskog prvenstva u Kataru, sjutra prvo polufinale Argentina - Hrvatska

49492 pregleda 12 komentar(a)
Čuameni na utakmici sa Engleskom, Foto: Reuters
Čuameni na utakmici sa Engleskom, Foto: Reuters
Ažurirano: 13.12.2022. 13:46h
Završeno
21:14h

Nekadašnji brazilski fudbaler, Ronaldo, kazao je da ne bi volio da vidi Argentinu na pobjedničkom postolju.

Povezani članci

12. Decembar 2022.

Ronaldo: Ne bih se radovao ako Argentina osvoji titulu

20:46h

I Hrvati su odradili trening.

20:45h

Argentinci su odradili trening pred sjutrašnji meč sa Hrvatskom.

19:21h

Legendarni bugarski fudbaler Hristo Stoičkov posjetio je kamp Argentine uoči sjutrašnjeg (20) meča sa Hrvatskom.

"Argentina se dobro brani, ide do krajnjih granica i to je njihova snaga," kazao je Stoičkov za argentinske medije.

18:24h

Presjednik FSCG Dejan Savićević posjetio je danas katarski Al Ahli, koga tri i po godine s velikim uspjehom predvodi Nebojša Jovović.

Od ove sezone u Al Ahliju je crnogorski reprezentativac Nikola Vukčević, dok su u Jovovićevom stručnom štabu Marko Jovanović, Zoran Banović i Željko Tomašević.

Povezani članci

12. Decembar 2022.

Savićević posjetio crnogorski Al Ahli

17:17h

Orelijan Čuameni i Dajo Upamekano propustili su trening reprezentacije Francuske.

L'Equipe je otkrio da Upamekano ima upalu grla, dok je Čuameni protiv Engleske dobio nezgodan udarac.

Ipak, očekuje se da obojica budu na raspolaganju selektoru Dešanu za utakmicu sa Marokom u polufinalu Mundijala. Taj meč je na programu u srijedu od 20 časova.

17:07h

Nacionalna marokanska avio-kompanija "Rojal Er Marok" (RAM) odlučila je da uvede 30 novih čarter letova između Kazablanke i Dohe u utorak i srijedu da bi prevezla navijače na polufinale Svjetskog prvenstva u kojem se sastaju Maroko i Francuska.

"Da bi omogućio brojnim Marokancima koji žele da podrže reprezentaciju u njenoj epopeji i da dožive emociju polufinala Svjetskog prvenstva, RAM je postavio pravi vazdušni most između Kazblanke i Dohe", navodi se u saopštenju RAM-a objavljenom danas.

Skoro 30 letova "džambo džetovima" biće obezbijeđeno uoči i na dan utakmice izmedju aerodroma Kazablanka i Doha.

Selektor Maroka Valid Regragi u više navrata je hvalio marokanske navijače kao "12. igrača na terenu".

"Selekcija mora da okupi sve Marokance. U jednom trenutku smo bili podijeljeni. Ako smo uspjeli da okupimo naše ljude oko fudbala, to je dobro", reko je on.

Duel Maroka i Francuske na programu je u srijedu od 20 časova.

16:35h

Bivši brazilski fudbaler Ronaldo, kazao je da je razgovarao sa Pepom Gvardiolom o eventualnom preuzimanju selekcije Brazila, ali je Španac u međuvremenu produžio ugovor sa Sitijem.

15:40h

Legendarni hrvatski fudbaler Robert Prosinečki smatra da je Argentina blagi favorit uoči sjutrašnjeg (20) meča sa Hrvatskom u polufinalu Mundijala.

"Svi znamo da ako je Mesiju dan, da ga niko ne može zaustaviti. Već smo jednom pobijedili Argentinu s Mesijem na terenu. Znamo da možemo i da je pod pritiskom. Ako mene pitate, Argentina je favorit, ali s Hrvatskom se nikad ne zna. Može izgubiti od bilo koga ili bilo koga pobijediti", rekao je Prosinečki pa dodao:

"Sigurno će biti zabavna utakmica, a znamo da Argentina već dugo nije bila prvak i da bi ovo mogla biti posljednja utakmica za Mesija na Svjetskom prvenstvu", rekao je Prosinečki.

Legandarni fudbaler je dodao da ne bi bilo pravedno za fudbal da Mesi ne bude svjetski prvak, ali i da Hrvatska ima neke puno bolje segmente u igri od Argentine.

"Hrvatska ima bolju veznu liniju od Argentine. Modrić, Kovačić i Brozović su tu. A sredina je najslabiji dio Argentine jer im fali neko uz Mesija. Čuo sam da igrači Argentine vjeruju u selektora Lionela Skalonija i svidjelo mi se kako je to izgledalo protiv Holandije. Čeka nas sigurno zanimljiv meč", smatra Prosinečki.

15:40h

O polufinalnom meču sa Argentinom govorili su hrvatski selektor Zlatko Dalić i fudbaler Ivan Perišić.

Izmjena: 15:58h
15:14h

Završena je pres konferencija Argnetine na kojoj su govorili selektor Lionel Skaloni i fudbaler Nikolas Taljafiko.

13:25h

Osam selektora sa Mundijala je već ostalo bez posla, to bi moglo da se dogodi i Portugalcu Fernandu Santošu.

Novinar "SIC Noticiasa", Pedro Sepulveda, to je jasno nagovijestio na Tviteru.

12:33h

Selektor SAD Greg Berhalter je priznao da je jednog igrača htio da udalji iz tima, ali da je odlučio da ga natjera da se izvini saigračima i kaže zbog čega je to uradio.

Taj igrač je, po riječima Berhaltera, izašao pred ostatak ekipe, saopštio šta je imao, ali da nisu svi bili zadovoljni njegovim stavom.

"Atletik" je otkrio da je u pitanju Đovani Rejna, koji je igrao osam minuta protiv Engleske i 45 protiv Holandije. Po navodima uglednog portala, za njegov ostanak u Kataru je glasalo 13 saigrača, 12 je bilo za to da ide kuć.

12:18h

Finalni vikend neće dočekati ni engleski sudija Majkl Oliver, iako je odlično kontrolisao meč Brazil - Hrvatska.

Ali, zato će Brazilac Vilton Sampajo, koji je razočarao na utakmici Francuska - Engleska, ostati u Kataru do kraja i možda dijeliti pravdu u finalu.

12:13h

Novinar portugalskog ogranka CNN-a, Bruno Andrade, javlja da bi selektor Brazila mogao da postane Karlo Anćeloti.

Navodno, legendarni Italijan bi završio sezonu sa Realom i onda raskinuo ugovor, koji važi do ljeta 2024. godine kako bi preuzeo "selesao".

O toj opciji pišu i brazilski mediji, a ideja je bila i da dođe Pep Gvardiola, ali je produžio ugovor sa Mančester sitijem.

Ukoliko bi pristao da preuzme tim u kojem su nadolazeće zvijezde njegovi puleni iz Reala, Vinisijus i Rodrigo, 63-godišnji Italijan bi prvi put radio kao selektor.

12:04h

Britanski mediji su razočarani zbog eliminacije Gordog Albiona, ali i realni.

11:25h

Teorije zavjere da će Argentina biti pogurana do titule na Mundijalu u Kataru su sve glasnije, a sada su dobile novi vjetar u leđa - šampionat je završen za španskog sudiju Mateua Laosa, kojeg je Lionel Mesi oštro kritikovao nakon četvrtfinalne utakmice sa Holandijom.

Argentinski mediji su upozorili svoje igrače da ne misle o arbitrima i da im rivali u polufinalu nisu oni, već Hrvatska.

Prvi polufinalni meč u Kataru sudiće Italijan Danijele Orsato.

10:42h

Lionel Mesi je 65 puta fauliran na mečevima svjetskih prvenstava, po čemu je na 2. mjestu od 1966. godine, otkada Opta vodi tu statistiku.

I dalje je, međutim, predaleko od idola Dijega Armanda Maradone, koji je fauliran 152 puta na 21 utakmici!

10:26h

Azedin Unahi je oduševio planetu izdanjima u dresu Maroka, a sada bi mogao da izbori transfer iz snova - za 22-godišnjeg vezistu Anžea je, navodno, zainteresovana Barselona!

Kakav bi to trabsfer bio za momka koji je sezonu 2020/2021. završio u dresu francuskog trećeligaša Avranša...

Unahi će teško ostati u timu koji je posljednji na tabeli Lige 1, a sigurno je da će Anže na njemu dobro zaraditi, jer ga je doveo za 300.000 eura i ima ugovor do 2026. godine.

Možda neće završiti u Barseloni, ali sigurno hoće u mnogo većem klubu od Anžea.

10:18h

Koliko je Brazilcima teško pao poraz od Hrvatske, najbolje govori objava Vinisijusa na Instagramu.

"Plakao sam na terenu, plakao sam u svlačionici, plakao sam u avionu, plakao sam kad sam došao kući i plakaću kad god pomislim koliko smo bili blizu... Najgori dan u mom životu", napisao je as Reala.

Bonus video: