„Gardijan” o eliminaciji Gordog Albiona: „Engleska vjerovala, a Francuska znala”

„Razlika između šampionskih i jako dobrih ekipa je u detaljima”, napisao je „Gardijan”

5163 pregleda 1 komentar(a)
Garet Sautgejt i Kiran Tripije napuštaju bazu u Kataru pred povratak kući, Foto: Reuters/Hannah Mckay
Garet Sautgejt i Kiran Tripije napuštaju bazu u Kataru pred povratak kući, Foto: Reuters/Hannah Mckay

Pisaće se o odličnoj igri Engleske u većem dijelu meča protiv Francuske, pisaće se i o promašenom penalu Harija Kejna u 84. minutu koji je propustio šansu da izjednači na 2:2, vjerovatno i odvuče četvrtfinale Mundijala makar do produžetaka.

Gordi Albion je pao muški, to ne može niko da mu ospori, ali Francuzi pokazuju da imaju sve ono što bi trebalo da ima šampionska ekipa.

Kada treba da „pleše” po notama Kilijana Mbapea - to i radi, kada se čeka kreacija Antoana Grizmana - i to se dobije, a kada na red dođe „tuča” na terenu, Didije Dešan i za to ima adute.

Zato su Dajo Upamekano, Žil Kunde, Orelijen Čuameni, pa i Adrijen Rabio važni za ovaj tim jednako kao prije četiri godine Pol Pogba, N’Golo Kante, Blez Matuidi, Korentan Toliso...

„Prava istina je da je Engleska izgubila od boljeg tima. To, naravno, ne znači da je Francuska bila bolja u subotu. Možda je razlika u tome što neko želi da stigne do vrha, a neko je već na njemu. Razlika između šampionskih i jako dobrih ekipa je u sitnim detaljima i tome kako ko doživljava sebe”, napisao je britanski „Gardijan”.

Englezi su pomalo nadmeno ušli u meč sa Francuskom, danima su iz tabora Albiona stizale poruke kako su bolji od Francuske, kako ne vide zašto bi se plašili protivnika. To je, naravno, jedan od načina kako se tim motiviše za velike utakmice, ali onda taj isti tim mora da računa i da je dodatno motivisao - protivnika.

„Šampionske ekipe će uvijek reći da je završna stepenica uvijek najteža. Ona koja te vodi do mjesta gdje nema planova i procesa. Tu je razlika - Didije Dešan ima šta da kaže o tome igračima, a Garet Sautgejt ne, jer ni sam nije osjetio šta znači biti ispred svih”, naveo je „Gardijan”.

Kako se ističe u tekstu - Engleska je vjerovala, a Francuska znala kako da dođe do pobjede.

„Engleska je bila dorasla trenutku, a Francuska nije morala jer je na takve trenutke navikla. Engleska je bila hrabra, Francuska nije morala da bude, jer je nivo njene hrabrosti po ‘defaultu’ dovoljan. Engleska je vjerovala u pobjedu, a Francuska je znala kako da je ostvari. Čak i kad je bilo najteže, kad su Englezi napadali, Francuzi su bili moćni u svakom duelu. Vidi se razlika, zar ne”, stoji u tekstu „Gardijana”.

Sada bi Francuze, makar na papiru, trebalo da čeka lakši posao, ali niko valjda nije toliko naivan da misli da će mu biti jednostavno protiv Maroka, ekipe koja je zaslužna što je Belgija ispala u grupi, te koja je u nokaut fazi bila kobna za Španiju i Portugal.

Bonus video: