Skaloni: Zadovoljstvo je gledati Modrića, znamo šta nas očekuje

Hrvatska i Argentina sjutra (20) igraju polufinalni meč u Kataru, a u taboru "gaučosa" ističu da da su "vatreni" opasan protivnik

6888 pregleda 2 komentar(a)
Skaloni na konferenciji, Foto: Reuters
Skaloni na konferenciji, Foto: Reuters

Hrvati imaju specifičnu igru, niti se stalno brane, niti stalno napadaju, kazao je uoči polufinalnog meča selektor Argentine Lionel Skaloni.

Hrvatska i Argentina sjutra (20) igraju polufinalni meč u Kataru, a u taboru "gaučosa" ističu da da su "vatreni" opasan protivnik.

Skaloni je preuzeo Argentinu kao privremeno rješenje nakon smjene Horhea Sampaolija. Pod njegovim vođstvom Argentina je prošle godine osvojila Kopa Ameriku, prvi veliki trofej nakon 1993. godine.

Skaloni je na posljednjem Mundijalu u Rusiji bio jedan od Sampaolijevih asistenata.

"Očekujemo tešku utakmicu, Hrvatska je odlična ekipa, vidi se njihovo zajedništvo, ali ne treba upoređivati ovu utakmicu sa onom od prije četiri godine. Svi Argentinci se nadaju pobjedi - igramo za svoj narod, za svoju porodicu. Srećni smo zbog svojih navijača, znamo šta se od nas očekuje. Što se tiče Hrvatske imaju specifičnu igru, nit se stalno brane, niti stalno napadaju. Imaju odličnu ekipu, dugu fudbalsku tradiciju," dodao je Skaloni, prenosi Hina.

Nije želio otkrivati loše strane "vatrenih".

"Prvo analiziramo prethodne utakmice što možemo bolje i gledamo kako da iskoristimo slabije strane rivala. Neću govoriti o jakim i slabijim stranama Hrvatske na konferenciji, ali analizirali smo i njihove slabosti," kazao je Skaloni.

Pohvalno je govorio o Luki Modriću.

"Zadovoljstvo je gledati njegovu igru, on je idol za mnoge od nas, ne samo zbog igre, već i zbog ponašanja. Ako volite fudbal, ne možete ne vidjeti takve igrače."

Skaloni je komentirao ponašanje argentinskih igrača za vrijeme i nakon utakmice protiv Holandije.

"To je fudbal, nekada se branite, nekada napadate, ponekad možete doći i u sukob i posvađati se, ali imate sudiju. Treba staviti tačku na tu utakmicu. Nisam siguran da je naše ponašanje nesportsko. Mi pokazujemo svoj ponos, a sudija postoji da donosi odluke. Nakon utakmice postoji poštovanje, poštujemo i Holandiju i Hrvatsku."

Kazao je da je ekipa u dobrom fizičkom stanju.

"Pobjeda je najbolji oporavak, ušli smo u polufinale. Dobro smo, vjerujem da ćemo biti spremni. Ekipa se jako dobro osjeća. Imamo vlastiti stil igre, imamo vlastiti sistem, ali ponekad morate odgovoriti na zahtjeve na terenu," naglasio je.

Priznao je da razmišlja jedino o susretu protiv Hrvatske.

"Isto se osjećam kao i prije Holandije, Australije i Poljske. Izgubili smo od Saudijske Arabije. Ispred nas je još samo jedna utakmica u kojoj ćemo morati dati sve od sebe. Sjutra je ono za šta se pripremamo i samo o tome razmišljam, ne želim da gubim energiju na druge stvari."

Za Lionela Mesija je ovo posljednje Svjetsko prvenstvo, a Skaloni je poručio da moramo uživati u njegovoj igri.

"Možemo samo nastaviti i uživati u njegovoj igri, mi i cijeli svijet. Sve dok igra," kazao je.

Bonus video: