Fudbalske legende i radnici odigrali utakmicu u Kataru

Predsjednik Fife Đani Infantino je bio sudija

2785 pregleda 2 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Pred više od 5.000 gledala na stadionu "Al Tumama" u Dohi, 24 radnika i svjetske fudbalske legende su odigrali revijalnu utakmicu.

Igralo se dva puta po 30 minuta, a ekipe su bile sastavlje od bivših fudbalera i radnika koji su radili na izgradnji stadiona i trening kampova u Kataru.

Radnici su odabrani na osnovu svoje strasti prema fudbalu, uključenosti u fudbalske programe zajednice i prošlog učestvovanja na Radničkom kupu, godišnjem turniru koji organizuju Katarski fudbalski savez i Vrhovni odbor za isporuku i naslijeđe (SC) za sve one koji rade u zemlji.

Fudbalske zvijezde predvodili su Brazilci Kafu i Roberto Karlos, Italijani Alesandro Del Pjero i Marko Materaci, Francuz Juri Đorkaef, Holanđani Klarens Sedorf, Portugalci Nuno Gomeš i Deko, Španci Mičel Salgado, Meksikanac Horhe Kampos, Argentinac Havijer Zaneti, Englez Džon Teri...

Predsjednik Fife Đani Infantino je bio sudija.

"Ovo je iskustvo koje nikada neću zaboraviti. Bilo je nevjerovatno. Stvarno sam uživao u svakom minutu. Bio sam uzbuđen dok sam igrao protiv Del Pjera i Sedorfa" kazao je Boje Odoi iz Gane.

Bivši engleski kapiten Džon Teri pohvalio je inicijativu.

"Ovo je izvrsna ideja Fife da se oduži radnicima koji su uložili toliko truda u fantastične stadione. Jednostavno je super za njih doći i igrati s nama, ali i za nas da ih lično upoznamo," kazao je Teri.

Bonus video: