Marokanci se ne šale, Regragi: Želimo titulu i tačka

Maroko i Francuska igraju sjutra od 20 časova

3605 pregleda 0 komentar(a)
Regragi na današnjoj konferenciji, Foto: Reuters
Regragi na današnjoj konferenciji, Foto: Reuters

Selektor fudbalske reprezentacije Maroka Valid Regragi rekao je danas da uprkos velikom broju povreda svaki dan donosi bolje vijesti, kao i da će u posljednjem trenutku odlučiti ko će igrati protiv Francuske u polufinalu Svjetskog prvenstva.

Maroko i Francuska igraju sjutra od 20 časova.

Neizvjestan je nastup odbrambenih igrača Najefa Agerda i kapitena Romena Saisa. Agerd je zbog povrede propustio četvrtfinale protiv Portugala (1:0), dok je Sais na nosilima napustio teren u 55. minutu.

Problem sa povredom imao je i lijevi bek Bajerna iz Minhena Nusair Mazraui, koji bi trebalo da bude spreman za meč sa aktuelnim svjetskim prvacima.

"Imamo dosta povreda, ali se dobro oporavljamo, imamo vrhunski ljekarski tim, svaki dan donosi dobre vijesti. Uvijek čekamo posljednji trenutak da donesemo odluku, niko nije van, niko nije ni unutra. Postavićemo najbolji mogući tim sa igračima koji su 100 odsto spremni", rekao je Regragi na konferenciji za novinare.

Maroko je došao tamo gdje niko nije očekivao, niti je mogao da predvidi – polufinale Mundijala je podvig afričke selekcije, ali ne i slučajnost.

Jer, kada neki tim na nestvarnom putu ne izgubi od Hrvatske, pobijedi Belgiju, a eliminiše Španiju i Portugal – to je odraz fudbalskog kvaliteta, pomiješanog sa strašću i vatrenom podrškom navijača na stadionima u Kataru, te cijele zemlje i arapskog svijeta.

"Kada dođete do polufinala Svjetskog prvenstva i ne želite jako da napravite i više od toga – onda je to problem. Mi taj problem nemamo – želimo još. Ali, ne znamo da li će to biti dovoljno, a može da bude. Mi smo odlučni da još jednom ispišemo istoriju. Mi želimo da dovedemo Afriku na vrh svijeta. Zašto ne bi bilo moguće, pa najbolji tim ovdje – Brazil – već je eliminisan", kazao je Regragi.

Od prve utakmice, Regragi, marokanski čudotvorac, priča isto, s tim što ga tek nakon pobjede nad Španijom, fudbalski svijet doživljava ozbiljno. I njega i njegovu selekciju.

"Mislim da nas evropski mediji ne cijene dovoljno. Kao da ne žele da vide da igramo kao evropski timovi. Očekivali su simpatičnu ekipu, koja ima neke lijepe momente u igri, dobre poteze, ali koja ne može da igra na rezultat. Nema više toga, kraj – mi želimo da pobijedimo i ovaj i naredni meč, i tačka".

Francuska ima jači tim, ima više kvalitetnih igrača, ima i Kilijana Mbapea, jednog od najboljih na svijetu.

"Nećemo namještati igru da kontriramo Mbapeu, jer nažalost po nas – Francuska je više od Kilijana. Grizman je na vrhuncu, igra sjajno između linija, na drugom krilu je Dembele. Nećemo, a i ne možemo da se fokusiramo samo na Mbapea. To bi bila greška, mi moramo da se fokusiramo na to kako da ih ugrozimo. Na kraju, imamo Hakimija, koji je jedan od najboljih bočnih igrača na svijetu i koji zna Kilijana bolje od mene. Biće to sjajan duel dva velika fudbalera", zaključio je Regragi.

Bonus video: