Marka: Benzema je mogao da igra u Kataru, Dešan to nije želio

Benzema se 19. novembra, dan uoči početka šampionata, povrijedio na treningu, a prva dijagnoza je pokazala da mu predstoje tri sedmice oporavka

4779 pregleda 1 komentar(a)
Benzema na početku priprema, Foto: Reuters
Benzema na početku priprema, Foto: Reuters

Karim Benzema je mogao da bude u konkurenciji za selekciju Francuske u završnici Mundijala, tvrdi "Marka", ali Didije Dešan nije imao ili nije želio da ima strpljenja za zvanično najboljeg fudbalera svijeta.

Benzema se 19. novembra, dan uoči početka šampionata, povrijedio na treningu, a prva dijagnoza je pokazala da mu predstoje tri sedmice oporavka.

Međutim, on je već deset dana kasnije bio spreman da počne da trenira i baš je 29. novembra otputovao na mini-odmor, u trenutku kada je Dešan potvrdio da neće biti pozvan da se priključi selekciji u Kataru.

Francuska je 4. decembra igrala sa Poljskom meč osmine finala, dok se "oporavljeni Benzema spremao za nastavak treninga sa ekipom Reala".

Real je, nakon pauze, počeo sa treninzima u subotu, a Benzema je od prvog dana u punom procesu.

"Ova Dešanova odluka pokazuje da odnos sa Benzemom, ipak, nije do kraja riješen", tvrdi "Marka".

"Dešan nije imao ili nije želio da ima strpljenja za njega".

Benzema nije igrao za Francusku od 2014. do 2021. godine, jer nije pozivan nakon izbijanja "afere Valbuena", u kojoj je bio osumnjičen da je bio dio grupe koja je ucjenjivala tadašnjeg njegovog saigrača u nacionalnom timu.

Vratio se u reprezentaciju prošle godine i na 16 mečeva postigao 10 golova.

Uoči početka Mundijala, "L'ekip" je pisao da je nakon Benzeminog odlaska atmosfera u reprezentaciji mnogo bolja.

Bonus video: