Skandal Berluskonija: Igračima obećao pun autobus prostitutki za pobjedu nad Milanom, Interom ili Juveom

Monca je istorijsku 2022. godinu zaključila svečanom večerom, a 86-godišnji Berluskoni izazvao skandal o kome bruji Italija, dok se teatralno, sa mikrofonom u rukama, obraćao gostima

21084 pregleda 26 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Silvio Berluskoni, bivši italijanski premijer i gazda Milana, a sada vlasnik Monce tokom božićne zabave u klubu obećao je da će igračima “pokloniti autobus pun prostitutki u slučaju da pobijede velike italijanske timove”.

Monca je istorijsku 2022. godinu zaključila svečanom večerom, a 86-godišnji Berluskoni izazvao skandal o kome bruji Italija, dok se teatralno, sa mikrofonom u rukama, obraćao gostima.

„Našli smo dobrog, ljubaznog trenera koji može da stimuliše naše momke. Takođe sam dao dodatni motiv igračima i rekao im da ako pobijedimo Milan, Inter, Juve... dovodim im pun autobus prostitutki u svlačionicu”, rekao je Berluskoni.

Berluskonijeva izjava izazvao smijeh, a šok u javnosti.

Berluskoni je preuzeo klub 2018. nakon što ga je kupio preko svoje holding kompanije Finivest. Imenovao je svog saradnika Adrijana Galijanija za generalnog menadžera i mnogo uložio u ekipu, koja se prvi put u istoriji plasirala u Seriju A.

Ima dobru sezonu, 14. je na tabeli, sa devet bodova više od opasne zone. Prije Monce, kontroverzni biznismen je vodio Milan između 1986. i 2017. godine, osvojivši osam titula u Italiji i pet u Liga šampiona. Nekadašnji premijer bio je umešan u brojne afere, uključujući i nekoliko seksualnih skandala.

Bonus video: