Hrvatska kažnjavala promašaje Crne Gore

Drugi duel Hrvatska i Crna Gora odigraće u petak od 11 časova

4364 pregleda 1 komentar(a)
Foto: FSCG
Foto: FSCG

Kadetska reprezentacija Crne Gore poražena je u prijateljskom duelu sa Hrvatskom rezultatom 2:0.

U prvoj utakmici u okviru priprema za nastup u elitnoj rundi kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, ,"sokoli" su stvarali šanse, a kažnjeni su za promašaje, golovima Leona Rimca u 39. i Franka Vlašića u 63. minutu.

"U prvo poluvremenu odigrali smo odlično. Imali smo igru i veći posjed lopte, iz takvog pristupa stvarali šanse. Kada smo očekivali da ćemo postići pogodak, napravili smo grešku u posljednjoj liniji i primili gol. I pored primljenog gola, nastavili smo da napadamo i stvaramo šanse. Slično je bilo i u nastavku. Imali smo nekoliko šansi, pogodili i stativu. Mogu biti zadovoljan kako su momci odigrali protiv jakog protivnika. Naravno, moramo izvući pouke iz ovakvog poraza, vidjeti gdje smo griješili. Nadam se da ćemo uspjeti da se odmorimo i osvježimo za narednu utakmicu sa Hrvatskom", kazao je selektor Goran Perišić.

U 20. minutu Marko Perović je dobro šutirao, golman je intervenisao, nakon čega se lopta odbila i zakotrljala po gol liniji. Dobar pokušaj imao je Andrija Bulatović, čiji pokušaj sa ivice šesnaesterca je završio preko gola.

U drugom poluvremenu Perović je pogodio stativu, da bi u 78 minutu, poslije centaršuta Andreja Camaja, Vasilije Adžić sa desetak metara šutirao pravo u golmana Hrvatske. Odličnu šansu propustio je u 89. minutu Bulatović.

Drugi duel Hrvatska i Crna Gora odigraće u petak od 11 časova.

HRVATSKA – CRNA GORA 2:0

Stadion u Medulinu Sudija: Amel Dizdarević (Hrvatska). Strijelci: Rimac 39, Vlašić 63.

Hrvatska: Josip Cundreković, Mario Skelin, Ivan Bikić (od 65. Lovre Kulušić), Tomas Baković (od 65. Rajan Žibanović), Dino Klapija (od 46. Marin Čalušić), Bartol Kardum (od 46. Franko Vlašić), Noa Godec (od 46. Sven Sopić), Duje Milišić (od 65. Ante Sušak), Duje Rejić (od 46. Tin Mišljak), Leon Rimac (od 46. Marino Žeravica), Antonio Baždarić (od 46. Branko Pavić).

Crna Gora: Vuk Dragović, Lazar Maraš, Bodin Tomašević, Miloš Vračar, Marko Perović, Ilija Batrićević (od 63. Stefan Đukanović), Vasilije Adžić, Bojan Damjanović, Danilo Vukanić (od 72. Pavle Pićurić), Andrija Bulatović, Andrej Camaj.

Bonus video: