Sais: Bilo bi divno osvojiti treće mjesto

Maroko sinoć poražen od Francuske 2:0 u polufinalu Svjetskog prvenstva

3237 pregleda 1 komentar(a)
Sais, Foto: Reuters
Sais, Foto: Reuters

Kapiten fudbalske reprezentacije Maroka Roman Sais rekao je da je ekipa razočarana nakon poraza od Francuske, ali da je plasman u polufinale Svjetskog prvenstva izuzetan rezultat i da bi osvajanje trećeg mjesta bio podsticaj za predstojeća takmičenja.

"Razočarani smo. Mi smo takmičari i voljeli bismo da idemo do kraja, ali ostvarili smo nešto izuzetno. Nije gotovo, ostala je još jedna utakmica. Bilo bi divno osvojiti treće mjesto. To bi nam služilo za naredna takmičenja, svjetska prvenstva, afričke kupove", rekao je Sais.

Maroko nije uspio da se plasira u finale Svjetskog prvenstva u Kataru, pošto je sinoć izgubio od aktuelnog šampiona Francuske sa 2:0.

"U fudbalu je sve moguće kada radite prave stvari, kada imate duha i želju da date sve od sebe na terenu. Mi želimo da vratimo trofeje u Maroko. Zahvalan sam svim Marokancima, oni su nam bili dragocjena pomoć tokom takmičenja, bilo ovdje ili u Maroku, naši navijači, naše porodice, imali smo izuzetnu podršku i ponosni smo što smo im omogućili da ovo dožive", naveo je kapiten.

On je u prvom poluvremenu zbog povrede morao da napusti teren.

"Obavio sam pregled prije utakmice i osjećao sam se dobro, ali poslije jedne akcije sam se povredio. Ne žalim, ali više bih volio da se to dogodilo na zgrijavanju, kako bih mogao da ustupim mjesto na terenu. To je tako, to je sudbina, igrali smo osminu finala, četvrtfinale, uradili smo mnogo dobrih stvari", rekao je Sais.

Maroko je prva afrička reprezentacija u polufinalu u istoriji svjetskih prvenstava, a u subotu od 16 časova igraće utakmicu za treće mjesto protiv Hrvatske.

Bonus video: