MUNDIJAL Portugal potvrdio odlazak Santoša, Poljak sudi finale, Maroko se žali na suđenje

Na Mundijalu u Kataru danas je slobodan dan

40198 pregleda 3 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Ažurirano: 15.12.2022. 22:13h
Završeno
22:12h

Meč za treće mjesto između Hrvatske i Maroka je u subotu od 16 sati, finale Argentina - Francuska se igra u nedjelju u istom terminu.

22:12h

Marokanci obožavaju Hakima Ziješa, zato je i smijenjen selektor Vahid Halilhodžić.

Ziješ je još jednom pokazao koliko brine o svom narodu, pa će premije sa Mundijala proslijediti siromašnim zemljacima.

21:08h

Finale Argentina - Francuska sudiće Poljak Simon Marčinjak, a arbitar za duel za treće mjesto, između Hrvatske i Maroka, biće Abdulrahman al Đasim iz Katara.

On je na Mundijalu dijelio pravdu u dva meča u grupi, kada su se sastajali SAD - Vels i Portugal - Urugvaj.

20:11h

Francuski as Antoan Grizman zna koliko može Argentina sa Lionelom Mesijem.

"Ne samo Argentina, nego svaki tim koji ima Mesija. On daje ekipi sasvim drugu dimenziju i mi na to moramo da budemo spremni", rekao je Grizman.

19:22h

Portugalci su potvrdili odlazak Fernanda Santoša.

19:16h

Fudbalski savez Maroka se zvanično žalio na suđenje u utakmici protiv Francuske u polufinalu Mundijala.

Savez smatra da je meksički sudija Sesar Ramos trebalo da dosudi penal u prvom poluvremenu kada je došlo do kontakta francuskog igrača Tea Ernandesa i Sofijana Bufala u kaznenom prostoru.

Kao i da je Orelijen Čuameni napravio penal u duelu sa Jusefom En-Nesirijem.

"Savez je bio podjednako zapanjen što VAR nije reagovao u tim situacijama", navodi se u saopštenju FS Maroka.

18:09h

Finale Argentina - Francuska, koje je u nedjelju od 16 sati, sudiće Poljak Simon Marčinjak.

17:35h

Fernando Santoš nije više selektor Portugala, redom javljaju tamošnji mediji.

Santoš, koji je vodio Portugalce od 2014, klupu je napustio poslije eliminacije u četvrtfinalu Mundijala od Maroka.

Sa nacionalnim timom ima titulu prvaka Evrope iz 2016.

Izmjena: 17:58h
17:14h

Lionel Mesi juri prvu titulu prvaka svijeta sa Argentinom, svjestan je da mu je Mundijal u Kataru posljednja šansa.

15:54h

Joško Gvardiol, štoper Hrvatske i jedno od otkrovenja Mundijala, nije bio na visini zadatka u polufinalu protiv Argentine.

Prokomentarisao je njegov duel sa Lionelom Mesijem.

"Bilo je to lijepo iskustvo, iako sam u klubu prošle sezone igrao protiv njega. Potpuno je drugačiji tip igrača u klubu i reprezentaciji. Moći ću sjutra pričati djeci da sam 90 minuta čuvao Mesija. Valjda ćemo ga sljedeći put pobijediti", rekao je mladi fudbaler Lajpciga.

14:43h

Dvojica francuskih reprezentativaca, Žil Kunde i Ibrahima Konate, propustili su proslavu pobjede nad Marokom (2:0) u polufinalu Mundijala.

Razlog je bila obavezna doping kontrola, kojoj ih je podvrgla Svjetska kuća fudbala (FIFA).

Trenutak kada je Kunde završio sa doping kontrolom snimio je Konate.

13:59h

Fifa je posvetila video reprezentaciji Maroka koja je najuspješnija afrička selekcija na mundijalima.

13:01h

Hrvatska fudbalska reprezentacija prvi put na nekom od svjetskih prvenstava u nokaut fazi neće igrati niti jednu utakmicu protiv evropskih reprezentacija.

Nakon što su prošli grupu u Katru, "vatrene" je u osmini finala čekao Japan, a Luka Modrić i društvo su slavili boljim izvođenjem jedanaesteraca.

Iduća runda donijela je okršaj sa Brazilcima, ponovo su odlučivali jedanaesterci i ponovo je Hrvatska bila uspješna. U polufinalu je ekipa izgubila od Argentine, a sada je u borbi za bronzu čeka Maroko.

Dakle, na putu do medalje Hrvatskoj su stajale jedna azijska, te dvije južnoameričke, a sada i jedna afrička ekipa.

11:43h

Antoan Grizman je odigrao sjajan turnir, jedan je od najboljih igrača Francuske u Kataru.

10:53h

Hrvatska i Maroko igraće u subotu meč za treće mjesto. To će biti četvrti put u istoriji svjetskih prvenstava da se dvije selekcije na jednom Mundijalu sastaju dva puta.

09:52h

Strijelac za fudbalsku reprezentaciju Francuske Randal Kolo Muani izjavio je poslije pobjede njegovog tima u polufinalnom meču protiv Maroka (2:0) na Svjetskom prvenstvu Kataru da je veoma ponosan i da njegov tim nije mogao da sanja bolje.

"Veoma sam ponosan na saigrače koji su odradili posao u prvom poluvremenu. Nismo mogli da sanjamo bolje", rekao je igrač koji je obezbijedio ekipi pobedu pogotkom u 79. minutu. 

Kolo Muani je izrazio nadu da će u nedjelju Francuska pobijediti Argentinu.

"Finale se ne igra, već dobija. Pristupićemo tom meču kao što smo uvijek radili od početka ovog takmičenja sa željom i koncentracijom", dodao je igrač.

09:20h

Kapiten reprezentacije Francuske golman Igo Ljoris rekao je da ekipa u drugom uzastopnom finalu na svjetskim prvenstvima ima priliku da se upiše u istoriju fudbala i da duel protiv Argentine ima sve odlike velikog finala.

"Veoma smo zadovoljni postignutim. Obezbijedili smo priliku da drugim uzastopnim finalnim mečom u četiri godine upišemo francuski tim u istoriju fudbala. Iako nije sve bilo savršeno, bili smo jaki u važnim trenucima. Na trenutke smo imali problema, proslavićemo sada, ali moramo da se oporavljamo. Moramo sve da iskoristimo, našu snagu i energiju da budemo pravi u nedjelju", rekao je Ljoris za beIN Sports.

Francuska će u finalu u nedelju od 16 časova na stadionu Lusail igrati protiv Argentine.

"To je veliko finale, ima sve za veliko finale, Argentina je sjajan tim. Pokazali su kroz takmičenje koliko su konkurentni, a povrh svega imaju Mesija, jednu od legendi fudbala. Ali vjerujem da naša ekipa ima čime da odgovori", naveo je Ljoris.

09:18h

Golman fudbalske reprezentacije Maroka Jasin Bono rekao je da njegova ekipa pokazala da može da se takmiči sa jakim repezentacijama, poslije poraza od Francuske u polufinalu Svjetskog prvenstva u Kataru.

"Nije bila laka utakmica. Sanjali smo o plasmanu u finale i bili smo sigurni u pobjedu, ali nije nam uspjelo. Momci su odigrali sjajno, uložili su veliki trud, imali smo šanse. Čeka nas još jedna utakmica u koju moramo da uđemo uz istu ozbiljnost koju smo prikazali na prethodnim mečevima. Ova grupa je pokazala da može da se takmiči protiv velikih ekipa", rekao je Bono za marokansku Al Rijadiju.

Maroko nije uspio da se plasira u finale Svjetskog prvenstva u Kataru, pošto je sinoć izgubio od aktuelnog šampiona Francuske sa 2:0.

"Prvi gol je zakomplikovao utakmicu, ali ekipa je pokazala da ima karakter i stvarala je šanse posle primljenog gola. Poslije toga uz malo sreće postigli su i drugi gol. U svakom slučaju, odigrali smo sjajnu utamicu", naveo je marokanski golman.

Bonus video: