Hrvatska ima veliki motiv, Kramarić: Nije prijateljski meč

Hrvati žele da na pravi način završe SP i izjednače rezultat slavne generacije iz 1998.

6612 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Hrvatska neće ponoviti učinak iz Rusije prije četiri godine kada je igrala finale, ali ima šansu da makar uradi isto što je uspjela i čuvena generacija Davora Šukera, Zvonimira Bobana, Roberta Prosinečkog, Aljoše Asanovića, Dražena Ladića, Igora Štimca, Roberta Jarnija, legendarnog trenera Miroslava-Ćira Blaževića i ostalih koja je 1998. osvojila treće mjesto u Francuskoj.

Biti treći na svijetu nije mala stvar, znaju to i Hrvati, iako su im - pogotovo nakon što su eliminisali Brazil u četvrtfinalu - ambicije bile mnogo veće.

Utisak je, ipak, da su "vatreni" plasmanom u polufinale Mundijala u Kataru uradili najviše što su mogli, ali žele da na pravi način završe Svjetsko prvensvo, a to znači da pobijede Maroko u subotu od 16 sati.

"Nije kao finale, ali ulog je veliki i u meču za treće mjesto. Nije ovo prijateljska utakmica, pitajte igrače Maroka šta misle o tome. Marokanci će se bacati na glavu kao nikad prije u životu jer bi trećim mjesto postali besmrtni u svojoj zemlji i živjeli bi nam tim uspomenama", rekao je napadač Hrvatske Andrej Kramarić i dodao:

"Mi ćemo isto tako igrati. U Kataru je nas osmorica koji smo bili u Rusiji i koji znamo kako je osvojiti medalju na Mundijalu, ali ima i mlađih igrača koji žele to da osjete. Biće ovo još jedna utakmica života za sve nas", istakao je fudbaler njemačkog Hofenhajma.

Hrvatska i Maroko su igrali na startu prvenstva i nije bilo golova.

"Mene ne iznenađuje to što je Maroko tako daleko dogurao. U toj prvoj utakmici smo osjetili o kakvoj se ekipi radi. Rival je tvrd, dobro organizovan, a u napadu uvijek može da iznenadi. Daje sve za medalju, ima naše poštovanje nakon svega što je uradio na ovom Mundijalu", kaže Kramarić.

Očekuje sličan meč kao u grupi.

"Ponovo će biti puno borbe, malo prilika, moraćemo da bude veoma strpljivi. Vidjeli smo da Maroko može da bude ravnopravan sa Francuskom, nije bio daleko ni da izjednači, možda i iznenadi. Ali, Francuska je Francuska", rekao je Kramarić i prokomentarisao mogućnost da Luka Modrić u Kataru završi reprezentativnu karijeru.

"Poznavajući ga, nisam baš siguran da mu je ovo posljednje prvenstvo. Izuzetna je čast igrati s njim i učiti od njega, jer je on čovjek koji fudbal čini jednostavnijim", zaključio je Kramarić.

Bonus video: