Svijet se oprašta od Siniše Mihajlovića: Bio i ostao pobjednik

Među prvima se oglasila premijerka Italije Đorđa Meloni

23212 pregleda 34 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Ažurirano: 16.12.2022. 20:12h

Fudbalski svijet se oprašta od Siniše Mihajlovića, koji je preminuo danas u 54. godine, nakon velike borbe sa leukemijom.

Među prvima se oglasila premijerka Italije Đorđa Meloni.

"Borio si se kao lav na terenu i u životu. Bio si primjer i ohrabrivao si mnoge koji se suočavaju sa bolešću. Opisivali su te kao čeličnog čovjeka, a pokazao si da imaš veliko srce. Bio si i uvijek ćeš biti pobjednik", napisala je Meloni.

"Sa velikim žaljenjem obavještavamo zvezdaše da nas je danas napustio legendarni Siniša Mihajlović. Veliki zvezdaš i čovjek sa nevjerovatnim srcem i snagom preminuo je u 53. godini života. Naš klub izražava najdublje saučešće porodici Mihajlović. Neka mu je vječna slava", objavila je Crvena zvezda.

"On je bio veliki drug, prijatelj, saigrač, divno stvorenje, pravi prijatelj. Igrali smo zajedno u reprezentaciji, a posijle smo se često družili i pričali o svemu", rekao je Predrag Mijatović za Tanjug.

"Vjerovao sam da ako postoji neka osoba, koja može da prevaziđe taj problem uz medicinski tretman onda je to Mihajlović. Siniša je bio borac, bio je jak, imao je karakter, kako na terenu, tako i van njega. Dobio sam u posljednjih nekoliko dana informaciju da je situacija kritična i da može da se desi ono najgore. Bez obzira na to, poznavajući Sinišu vjerovao sam da može da se dogodi čudo. Nažalost čudo se nije dogodilo. To je jako veliki gubitak za sve nas, a najviše za njegovu porodicu. Život ide dalje, on je vjerovatno na nekom boljem mestu. On će nas sve zajedno na neki način čuvati", zaključio je Mijatović.

Proslavljeni srpski fudbaler i trener Siniša Mihajlović preminuo je danas posle duge i teške bolesti u bolnici u Rimu.

Od Mihe se oprostio Đanluiđi Donaruma, koji je upravo kod njega kao 16-godišnjak dobio šansu da stane na gol Milana.

"Oduvijek si bio ratnik i znam koliko si se borio. Hvala ti jer si uvijek vjerovao u mene i hvala ti na svemu što si mi rekao onog dana kada smo se upoznali", napisao je golman PSŽ-a.

Oglasio se slavni Argentinac Gabrijel Batistuta.

Oglasili su se klubovi u kojima je ostavio veliki trag Inter, Lacio, Milan i Fiorentina, a emotivnim pismom predsjednik Bolonje.

"Zajedno smo proveli tri i po godine, prelijepe i užasne u isto vrijeme. Ne samo klub, već čitav grad tuguje za Sinišom, jer je već imenovan počasnim građaninom, a navijači su izrazili želju da ga na nebo isprate ispred bazilike Svetog Luke, mjestom koje je duša Bolonje. Svi vi koji danas plačete za Sinišom, mislite na njegovu suprugu Arijanu i djecu. Siniša nam je svima u srcima, a ostaće tu zauvijek. Tu će uvijek biti živ i biti pobednik. Ćao, Mister", napisao je Džoi Saputo.

Fudbalske legende, koje su u Kataru, odale su počast Siniši Mihajloviću.

Upečatljivu izjavu dao je Slaven Bilić.

"Žalim, bio je mlad čovjek... Sećam se, davno smo igrali za kadetsku reprezentaciju Hrvatske, bili smo cimeri nedjelju dana, zvao sam ga i da dođe u Hajduk. Htio je da dođe, bio je zadivljen tim našim ambijentom...", rekao je Slaven Bilić za Sportske novosti i dodao:

"Kasnije smo se nekoliko puta sreli. Sjećam se da smo se jednom sreli u Vodicama gde je ljetovao, a drugi put na Sardiniji. Sviđalo se to nekom ili ne, on je bio top karakter! Bio je moćan igrač i pravi trener. Počivao u miru Božjem".

"Ovo je dan za koji sam se nadao da nikada neće doći", kazao je Roberto Manćini.

"Ćao prijatelju, nedostajaćeš mi", napisao je Franćesko Toti, a Sebastijan Veron emotivno poručio:

"Bio si mi stariji brat u svim bitkama".

"Hvala ti što si uvijek vjerovao u mene, posebno kada drugi nisu. Dočekao si me kao člana porodice, bio si mi prijatelj, brat i kao otac. Pustiću te da živiš u mom srcu i da se borim i igram za tebe", poručio je Marko Arnautović.

Bonus video: