Ovaj navijač je zvijezda Mundijala: Prvi čovjek koji je uživo gledao 64 utakmice

Ben Blek je na jednoj nagradnoj igri u Londonu, sa još četvoro srećnika, dobio na poklon put u Katar. Izvučen je jer se organizatorima svidio njegov cilj egzotičnog putovanja – u video poruci je naveo da želi da odgleda svaku utakmicu na Mundijalu

6183 pregleda 4 komentar(a)
Ben Blek sa navijačima Maroka, Foto: Printscreen
Ben Blek sa navijačima Maroka, Foto: Printscreen

Svjetsko prvenstvo u Kataru bilo je jedinstveno po tome što su sve utakmice odigrane u krugu od 100-ak kilometara. Bilo je, dakle, moguće uživo odgledati više mečeva na dan, teorijski i svih 64.

Upravo je takav fudbalski i navijački podvig izveo 24-godišnji Ben Blek.

Ben Blek je na jednoj nagradnoj igri u Londonu, sa još četvoro srećnika, dobio na poklon put u Katar. Izvučen je jer se organizatorima svidio njegov cilj egzotičnog putovanja – u video poruci je naveo da želi da odgleda svaku utakmicu na Mundijalu.

I kada je obaviješten da je nagrađen, njegova misija je počela i na kraju uspjela. Finale Argentina – Hrvatska biće 64. utakmica sa Benom Blekom na tribinama.

"Oduševljen sam. Veoma sam umoran, prilično i iscrpljen, ali ovo je bio moj cilj i nevjerovatno iskustvo, koje nikada neću zaboraviti", kazao je Blek.

On-line kupovinom, ali i ponekom vezom, kako sam priznaje, kupio je ulaznice za svaki meč, od otvaranja Katar – Ekvador 20. novembra, do finalnog duela...

Najveći problem imao je u posljednjim mečevima grupne faze, jer su po dva duela počinjala u isto vrijeme i postojala je velika mogućnost da ne uspije u svojoj namjeri, bez obzira što su stadioni blizu.

"Recimo od Kalifa do Al Bajt stadiona je 40-ak minuta, tako da sam morao da budem veoma brz i organizovan. Gledao sam meč na Al Bajtu, prvih pola sata, zatim sam uletio u već naručeni taksi, pa brzo do Kalife da stignem na drugo poluvrijeme... Dva puta sam bio veoma blizu da ne dođem na vrijeme, ali nekako sam uspio. Nijednu utakmicu nisam gledao manje od 15 minuta".

Veoma je pozvan da procijeni koja utakmica je bila najbolja i najuzbudljivija.

"Holandija protiv Argentine, bez dileme... Bilo je svega. Kvalitet fudbala, strast navijača, ulog – sve je bilo nevjerovatno".

Njegova katarska avantura donijela mu je ogromnu popularnost. Ima više od pet miliona pratilaca na društvenim mrežama, njegovi snimci na Tik Toku pregledani su preko 300 miliona puta.

Navijači ga prepoznaju ispred stadiona, i za njih je susret sa prvim čovjekom koji je odgledao sve utakmice jednog Svjetskog prvenstva – pravi doživljaj.

Bonus video: